14 Apr 2012

Happy Birthday To Me........

Assalammualaikum  buat semua
Syukur alhamdulillah pada hari ni masih diberikan peluang lagi untuk bernafas di bumi Allah ini. Semoga dengan bertambahnya angka usiaku hari ini akan bertambah jugalah amal ibadatku padamu ya Allah. 

Jutaan terima kasih saya ucapkan buat semua rakan-rakan blogger, fb dan saudara mara yang memberikan ucapan sempena hari ulang tahun kelahiran saya hari ni. Saya dilahirkan pada tanggal 1979 so...kalau yang masih tertanya-tanya berapa usia saya bolehlah kirakan ya. 


Sejak dari petang tadi lagi wall fb saya pun penuh dgn ucapan dan doa. Terharu diatas semua ingatan dan doa dari semua. Mudah-mudahan segala doa yang dipohonkan akan diterima Allah kerana tidak ada hadiah yang paling berharga dan bermakna buat saya melainkan doa yang dimakbulkan Allah swt. 

 Syukur saya panjatkan ke hadrat ilahi diatas segala rezeki yang diberikan hari ni walaupun saya sedar saya ada kekurangan disebalik kelebihan itu tapi semuanya ada ketentuan Allah. ” Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi (pula) kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu; Allah mengetahui, sedang kamu tidak mengetahui.” (Surah Al-Baqarah:216)

 Doa dan harapan saya semoga kehidupan saya hari ini dan hari-hari seterusnya disamping suami tercinta, family tersayang serta teman-teman yang saya kenali dialam maya mahupun alam realiti  akan sentiasa mendapat rahmat Allah swt. Terima kasih buat semua. 


Setinggi-tinggi penghargaan juga buat kedua-dua insan yang melahirkan saya dan membesarkan saya didunia ini. Walaupun bapa saya tiada lagi didunia ini tapi ingatan mesra tetap kekal selamanya. Sebagai tanda ingatan saya akan sentiasa berdoa untuknya selalu. Semoga roh arwah tenang disana dan ditempatkan dikalangan para solihin..insyaALLAH.

Tak lupa juga buat bonda tersayang yang berada jauh dimata tapi tetap dekat di hati selalu.

wajah-wajah kesayangan hamba

82 comments:

  1. Assalamualaikum..Tahniah..Selamat ulang tahun kelahiran moga di murahkan rezeki,di berikan kesihatan yg baik2 dan happy selaulu -----<--@ :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. w.salam kak sheila, tq kak amin..:)

      Delete
  2. selamat hari ulang tahun nieza...semoga nieza sekeluarga terus dalam lindungan rahmatNya tak kira di mana jua berada. moga tercapai apa yang dicita.. sayang sokmo ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. w.salam kak cheq sue, tq atas doanya..amin.sayang akak juga:)

      Delete
  3. happy birthday nieza.. semoga doa2 nieza dan doa2 orang tersayang dimakbulkan Allah. saya juga mendoakan semoga nieza selalu ceria.. dimurahkan rezeki... disayangi selalu.. diberi umur yang bermanfaat... diberi kesihatan yang baik.. diberi kesejahteraan dan sentiasa dibawah rahmah dan kebahagiaan..

    nieza tau dak, bila saya tengok tajuk entry ni, saya duk pikir.. ishh sekejap betul masa berlalu sebab serasa baruu jek wish birthday nieza tahun lepas... kan.. gitu la masa berputar ter lalu pantas. bila tengok wajah2 kekasih nieza kat atas ni terasa berkepuk2 kerinduan pada mak kat kampung dan arwah abah... owhh so touching.. hehe..

    nieza.. smile alwazzz ok.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq Izah,sgt terharu diatas doa dari Izah ni..semoga segala doa yg dipohonkan akan dimakbulkan Allah...insyaAllah amin. betul la kan cepat masa berlalu semakin hari semakin tua usia semoga dgn bertambahnya usia kita akan bertambahnya juga amal ibadat kita..InsyaAllah.ya senyum sokmo:)

      Delete
  4. kita sebaya...masih muda belia lagi hehehehe...

    selamat hari lahir
    semoga dipanjangkan umur
    diberikan kesihatan yg baik
    dan dimurahkan rezeki
    AMIN....

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo sama ke?tapi terasa diri mcm dh tua jer..:D
      tq mas..amin:)

      Delete
  5. Salam. Hi Niezza, Selamat Hari Lahir yang ke-33 tahun. Semoga dikurniakan kesihatan yang berpanjangan, rezeki yang melimpah ruah dan kebahagiaan di dunia dan akhirat.. Tak sangka ye kita ni sebaya rupanya.. Do take care..

    ReplyDelete
    Replies
    1. w.salam Nur, sebaya ke? kalau tak ckp tak tau juga..hehe tq atas doa Nur yer..amin:)

      Delete
  6. assalam nieza..selamat hari lahir..semoga nieza berbahagia selalu disamping suami dan keluarga tercinta..dan dirahmati allah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. w.salam acik, tq..InsyaAllah.amin:)

      Delete
  7. amin..amin..amin..semoga segala doa mu akan allah makbulkan.Selamat hari jadi Nieza...Nieza ni tua beberapa tahun je dari anak anak Cm..kira pangkat anak Cm ni..Cm doakan agar Nieza sentiasa dilimpahi rahmat dan rezeki dari allah Taala..amin,.

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin...tq makcik manggis..ya ke ingatkan makcik ni muda lagi bolehlah panggil akak..hehe

      Delete
  8. Niezza......selamat ulangtahun kelahiran...moga iman dan taqwa mengiringi usiamu...
    Moga berbahgia di samping org2 yg tersayang...ameen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq mimie, insyaAllah mudah-mudahan harap mcm tu lah kan..amin:)

      Delete
  9. hahaha...nieza..kita tua dari awak ler..kita lahir 78..ler mati2 ingat nieza lahir 77...hehhehe..adehhh salah org ler...kekkek..sorry...

    anyway....semoga diberkati Allah dunia dan akhirat nieza sekeluarga..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo ye ke? tak pe lah..kalau tak ckp mana kita nk tau kan.sorry juga yer sebab tak panggil akak kat kak Q..hehe tq atas doanya ya...amin:)

      Delete
  10. selamat menyambut hari kelahiran...:)

    ReplyDelete
  11. ASSALAMUALAIKUM...Nieza..Happy Birthday to you.Semoga Nieza sihat sejahtera bersama keluarga tercinta dan dimurahkan rezeki..Ooo Nieza orang Sg Acheh ye..akak dok Taman Seri Acheh.Satu kapal la kita..

    ReplyDelete
  12. Salam Nieza..Happy Birthday to you...Semoga Nieza beroleh kesejahteraan dan dimurahkan rezeki selalu.Ooo..Niza orang Sg Acheh ye..Akak dok di Taman Seri Acheh.Satu Kapal la kita nooo..

    ReplyDelete
    Replies
    1. w.salam kak,tq atas doanya. ya kak dekat sgtlah tu.insyaAllah nanti blk boleh kita jumpa...:)

      Delete
  13. Selamat Ulang Tahun dari akak yang jauh di tanah air..

    Semoga doa Nieza di kabulkan oleh penciptaNya...
    Mendapat kerberkatan hidup didunia dan diakhirat..

    Semoga ceria selalu dan bahagia sentiasa mengiringi perjalanan hidupmu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq kak Ita, atas doa dan ingatan akak ya. amin...mudah-mudahan mcm tu lah hendaknya.:)

      Delete
  14. Aslmkum Nieza.
    Happy birthday. Semoga Allah merahmati hidup Nieza di dunia dan akhirat. Luv u Nieza. . Meh peluk sikit. . (^_^).

    ReplyDelete
    Replies
    1. w.salam sue cyng, tq atas doamu itu..amin. mhuahhx3..:)

      Delete
  15. Salam Nieza, Happy Birthday sis.

    ReplyDelete
  16. Kak Ros dah sampai ni ,nak ucap happy birth-day untuk nieza.Tapi pagi ni tak bawan kek,bawan dumpling je.Muga bahagia selalu ya Nieza.Hug3

    ReplyDelete
    Replies
    1. tqvm kak Ros, akak dtng tak bawa apa pun dah cukup baik dah buat saya.tq atas doa dan ingatan..amin..mhuahx3:)

      Delete
  17. Happy Birthday Nieza...moga pjg umur, murah rezeki,dipermudahkan segala urusan dan dirahmati Allah SWT...aminnn..

    ReplyDelete
  18. Selamat Hari Lahir Nieza..moga pjg umur, murah rezeki, dipermudahkan segala urusan dan dirahmati Allah SWT...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq atas doa Ina..insyaAllah..amin:)

      Delete
  19. asslm Nieza...nk pggl akak ker...sbb muda QH setahun aje...hehehe...
    selamat hari lahir....semoga panjang umo dan murah rezeki serta diberi kesihatan yang baik dan sihat hendaknya....amin...dan lagi semoga lebih sukses myumbangkanresepi yang lagi best2...hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. w.salam QH, tak pe tak panggil akak pun tak kisah panggil nama jer ..boleh la rasa diri muda sikit..hehe tq atas doa QH ya..insyaAllah sama-samalah kita kongsikan resepi:)

      Delete
  20. happy birthday nieza ... muda 4thn dari mala :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo..pangkat akak la ni yer..tq kak mala:)

      Delete
  21. happy birthday kak nieza..
    moga sentiasa dirahmati dan diberkati Allah sentiasa...
    moga segala doa dan impian akak dimakbulkan Allah....aminn

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq dik mas,mudah-mudahan mcm tu lah juga doa dr akak..InsyaAllah..amin:)

      Delete
  22. happy birthday kak nieza ^^ may His blessings be with you always insyaAllah =)

    ReplyDelete
  23. happy bday Nieza.moga sihat sejahtera dan murah rezki....bahgia selalu.

    ReplyDelete
  24. happy bday dikk ..
    semoga kebahagian sentiasa melayari kehidupan mu dan semoga panjang umur .. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq kak ieda, insyaAllah...amin:)

      Delete
  25. salam nieza,happy bday!!!
    moga dipanjangkan usia, dimurahkan rezeki dan semoga kita semua mendapat keberkatan di dunia dan di akhirat. Amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. w.salam, tq atas doanya..harapan dan doa saya begitu juga semoga semuanya sentiasa mendapat keberkatan dlm apa saja yg kita lakukan..insyaAllah.amin.

      Delete
  26. Assalamualaikum Nieza,
    selamat ulang tahun sayang, amin ya Rabbal alamin... menitik airmata kak Amie baca doa dan harapan Nieza, apakah jiwa ini terlalu sensitif? ooh... jiwa ini tersentuh bila baca bab yang begini... semoga segala yang Nieza harapkan akan tercapai...dan moga bahagia hingga akhir hayat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. w.salam kak Amie syng, tq atas doa dr akak.. amin. maaflah sebab buatkan akak tersentuh hati dgn n3 saya ni..memang saya juga mengalirkan airmata semasa n3 ni dicoretkan tapi bukanlah bermakna saya nak sedihx2 dihari special ni cuma hati sedikit terusik bila terkenangkan saya semakin jauh dgn insan-insan yang melahirkan saya didunia ni.Tapi hidup mesti kena teruskan juga kan walaupun ada suka dan duka dlm menjalani rutin kehidupan kita.apa yg penting syukur diatas kurniaanNya.:)

      Delete
  27. salam kenal.. slamat hari ulang tahun ye..smoga panjang umur dan di murahkan rezeki.. dan sihat2 slalu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kenal juga dr saya, tq atas doanya..amin:)

      Delete
  28. Assalamualaikum Nieza,
    Akak doakan selamat dan diberkati umur, rezki dan hidup sekeluarga...ada buat makan-makan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. w.salam kak, tq atas doa dr akak ya..tak ada buat mknx2 pun kak saya sibukla minggu tu..:)

      Delete
  29. salam ulang tahun buat nieza...!! moga betambah2 rezki dan kebaikan dari Allah swt buat nieza dan family nieza yek! amiiin!

    ReplyDelete
  30. happy birthday to u & me....we are sharing the same date. semoga nieza sentiasa dirahmati & dilindungi ALLAH. amin3x...

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo tak sangka ya kak kita berkongsi tarikh yg sama..happy birthday juga buat akak ya.amin..semoga akak juga sentiasa dilindungi Allah..:)

      Delete
    2. oo tak sangka yer kak kita berkongsi tarikh lahir yg sama..happy birthday juga buat akak. amin.semoga akak juga sentiasa dilindungi Allah selalu hendaknya:)

      Delete
  31. Selamat hari lahir Kak Nieza.. semoga sentiasa dirahmati Allah s.w.t

    ReplyDelete
  32. Happy birthday nieza!!
    All the best n may Allah bless you always. Amin!

    ReplyDelete
  33. askm Nieza..Nekcik ucakan selamat mnyambut hari kelahiran buat mu semuga dipanjangkan umur dalam ketaqwaan..dilimpahakan rezeki yang mewah lagi barkat dan bahagia di dunia dan akhirat bersama insan insan tersayang...amiin..we are sharing the same month!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. w.salam nekcik, tq atas doanya..amin..:)

      Delete
  34. Happy belated birthday dear nieza!
    huhu ampun!terlewat wish sbb tak berapa sempat nk bukak blog..huhu
    kak wan doakan nieza sentiasa diberkati Allah dan berbahagia dunia dan akhirat..

    **jelesnyeee org tu dpt berguru ngan saiful nang!hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tqvm atas doa kak Wan,amin. tak pe kak..lewat pun akak sampai juga kan..:)
      alahai belajar pun tak pandaix2 juga lagi..malu lak nk ceter.

      Delete
  35. Assalamualaykumwbh Nieza yg diingati selalu....

    Selamat menyambut ulangtahun dear....

    Maafkan Ayu krn dek kesibukan dan talian internet yg amat2 tdk memudahkan di sini..Really missed talking and BW nieza....

    Amen for all the doa....Semoga Nieza kekal solehah dan menjadi menjadi lebih baik di sisi suami dan keluarga...disisiNYA terutamanya.....sehari hari..amen.

    You take care taw...

    Psst:
    Ayu away sbbb since masuk kerja, Ayu pindah rumah. Kecik je. But just nice utk Ayu dua beranak. Sad that I have to be away w betterhalf la.

    ReplyDelete
    Replies
    1. w.salam Ayu yg dirindui, tqvm dear friend..amin.tak pe nieza faham Ayu sure bz kan byk urusan kalau pindah umah tu.doa nieza juga moga ayu sentiasa sihat dan dipermudahkan segala urusan ya.take care.

      Delete
  36. hepi belated birthday Nieza.. Sama hari ngan anak dara akak. Sambut birthday anak kat bawah Millau bridge.. Anyway, semoga Nieza dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki serta bahagia selamanya dengan famili tercinta.

    ReplyDelete
  37. happy belated birthday Nieza. moga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki dan bahagia selamanya dengan keluarga tercinta... Sama date dengan anak dara akak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq kak Harleena, amin. happy belated birthday juga buat anak akak ya:)

      Delete
  38. fuh panjang nye scroll..hihihi...
    eppi besday kak nieza..seronok berkenalan dengan kak nieza..semoga Allah kurniakan umur panjang, kebahagiaan dlm hidup dan berpeluang menjadi ibu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mengarang di tgh mlm buta gitulah siti..hehe
      tqvm dear, amin.samalah akak pun seronok juga dpt kenal hajar dialam maya ni walaupun x pernah bersua muka tapi kita mesra mcm dh pernah jumpa jer kan..:)

      Delete
  39. Happy belated birthday buat Nieza semoga dirahmati Allah swt, dimurahkan rezeki dan berbahagia selalu bersama orang2 yang tersayang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq atas doa Kak Zai ya...amin:)

      Delete
  40. happy birthday nieza.. happy & healthy selalu..!!!

    ReplyDelete
  41. Salam.

    Happy Belated Birtday Kak Nieza. Moga sentiasa dirahmati Allah selalu dan dipermudahkan semua urusan. Sorry lambat wish. Outstation ke Sabah. Mcm lama plak tak bukak blog. Hehe.

    Take care kak. *hugs*

    ReplyDelete
    Replies
    1. w.salam hani, tq atas doanya ya. wahh best jlnx2 ke sabah tu yer.akak belum sampai ke sana lagi..:)

      Delete

sila...sila..jgn segan-segan yer..tq:)

Be Our Guest And Sign This Guestbook...TQVM

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

My Blog Anniversary Day

Daisypath Anniversary tickers

Our Wedding Anniversary Day

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers