3 Jun 2011

Last saturday outing & fishing

Assalammualaikum dan salam sejahtera buat semua... Sebelum menunggu waktu berbuka puasa 1 Rejab hari ni bolehlah saya update cerita last week ni...dah nak masuk ke hari weekend dah esoknya baru nak cerita pasal aktiviti weekend yang lepas...tapi tak apa lah  kenangan untuk simpanan dalam blog jer ni....nanti dah balik Malaysia bila rindu kat Finland ni bolehlah tengok balik kan.

So ceritanya  pagi sabtu yang lepas tu we all keluarlah ke tempat yang dituju ni...biasalah bila weekend jer aktiviti kat luar jer lah....dah nak masuk summer ni memang best merayau-rayau kat luar...matahari pun cerah...seronok tgk matahari rasa mcm suasana kat Malaysia pula. Yer lah kan selama 6 bulan winter matahari pun tak keluar memang gelap jer....tension juga dibuatnya part nak ambil gambar tu yg tak best gelap jer...sekarang ni alhamdulillah cerah sampai ke jam 11malam...4am dah terbit matahari.

Kawasan ni dekat dengan rumah jer ni lebih kurang dalam 3km dari rumah yang saya duduk sekarang ni....kebetulan kawan yang study PHD kat sini ajak mr.hubby memancing dan mr.hubby memang minat memancing pun dan masa ni lah yang ditunggu-tunggunya. Saya pula tak minat memancing tapi minat nak ambil gambar..suka sangat ambil gambar permandangan...terasa satu kepuasan dan mendamaikan bila tgk permandangan yang menghijau. Kalau nak saja-saja temankan mr.hubby memancing memang malas juga rasanya tapi kalau tempat tu cantik berminat jugalah nak ikut. Actually tempat ni memang we all selalu pergi...terasa bosan jer mesti lepak kat sana....sebelum ni pun saya dah pernah juga share gambar yang diambil kat sini tapi setiap musim mempunyai permandangan yang berbeza juga..so..layan jer lah gambar kat bawah ni yer.

rindu lak air terjun kat Malaysia




















berpicnic dan makan-makan  setelah penat berjalan...:D


tak ramai yang dapat join..hanya 2 family jer 



9 comments:

  1. damai kan suasana gini...ayu teringin gak nak memancing but my darl x de minat ke arah tue hikhik...teringin nak rasa masakan ayaq tangan k.nieza :))

    ReplyDelete
  2. amboi bestnya k.nieza g piknik2 sambil mancing ikan...hehe, cantik sungguh pemandangan air trjun tu, dok scroll naik atas trun bawah nak tgk gambaq.. hehe

    ReplyDelete
  3. subhanallah...
    cantiknya kurniaan illahi..
    nieza..........
    nanti berbuka apa??

    balik malaysia, ingat ayu tau

    ReplyDelete
  4. Best nye sekali sekala outing kat luar...

    ReplyDelete
  5. Salam kak nieza!!! uuuwaaaa...bestnyer bestnyer bestnyer bestnyer bestnyer!!!!!!! best kan kalau baring2 golek2 kat situ! eeeeee...romantik gituuuu... kita mimpi jer lah dulu nak sampai sana ntah bila lah yerr hihihi

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum nieza...
    seronoknya akak tgk...memang seronok kan nieza kalu bersiar2 mcm nie... pemandangan yg sangat cantik... damai jer hati kan nieza... ^_^

    ReplyDelete
  7. salam Nieza. mata Kjee yang layu layuan leps berbuka pose tadi, jadi terang kembali tengok gambar2 yang Nieza postkan. ambillah lagi gambar2 sedemikian sebelum balik untuk kami yang tak mampu nak jelajah ke sana. tq.

    ReplyDelete
  8. bes nye jumpa sungai..rasa nak terjun je mandi..hehehe...kat german ni takleh memancing suka2 ati..kene ada permit dan kene pegi kelas..hihi macam2 kan..:D

    ReplyDelete
  9. Assalam Nieza....weeeeeeeeee lawooonya laa pemandangan tu, lebih2 lagi dengan gambar2 yang cantik menterjemahkan sendiri keindahan Finland...bertuah Nieza dpt jugak berada di sana...ya laaa..nnt mesti rindukan suasana cantik ni...apapun negara kita Msia x kurang jugak dengan kecantikan semulajadinya kan..kan..

    ReplyDelete

sila...sila..jgn segan-segan yer..tq:)

Be Our Guest And Sign This Guestbook...TQVM

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

My Blog Anniversary Day

Daisypath Anniversary tickers

Our Wedding Anniversary Day

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers