7 Jun 2011

Flowers Of The Spring In Finland May 2011

Assalammualaikum dan salam sejahtera buat semua. Dah banyak hari tak berupdate blog ni yer...tuan umah busy sikit...bukan busy apapun cuma busy bersiar-siar dan makan angin dalam Finland ni jer...:D Biasala bila masa summer ni memang suka berjalan pun....masa winter time sejuk beku tu nak jalan pun malas. Oklah hari ni nak n3 pasal bunga-bunga masa spring bulan lepas ni...tak berkesempatan nak n3 hari tu....dah masuk summer ni baru nak ceter pasal spring/musim bunga kat Finland ni yer tapi tak apalah...sekadar catatan kenangan diperantauan saja.


So....gambar bunga kat bawah ni saya ambil masa saya keluar sorang-sorang merayau-rayau di sekitar bandar Helsinki bulan Mei yang lepas dan tempat ni tak jauh pun dari ofis mr.hubby bekerja. Actually saya memang suka keluar sorang-sorang kalau bosan dok umah saya akan merayau-rayaula...kalau tak ke shopping mall ke taman bunga mcm ni la...time mr.hubby keja tak lehla nak temankan...kalau cuti jer keluar bersama.......tapi lebih selesa keluar sorang-sorang sebab boleh suka ati nak melepak berapa lama pun...:D


Bagi peminat-peminat bunga juga bolehlah layan gambar kat bawah ni yer...cuci mata tgk bunga kat sini...actually banyak lagi bunga di tempat lain tapi ini jer yg sempat saya ambil coz selepas 2 minggu bunga ni dah rosak...maybe cuaca dah semakin panas sekarang ni.



































13 comments:

  1. iskhhh...cantiknya gambar2 ni...lbh2 lagi bunga2 tulip tue.....geram tgk...!

    ReplyDelete
  2. Kak Nieza,
    Orang yg tak suka bunga pun
    bulih suka bila nengok gambar2 nie..

    Seronoknya..

    ReplyDelete
  3. subhanallah..cantiknyaa...cantiknyaaa....terutama bunga yg biru itu..cam lavender je rupa dier tp lavender kaler pepel kan?apa nama bunga tu yer?dah hapal lom?yg atas tu tulip je kite kenal..hihi..tq 4 sharing..suka tengok!

    ReplyDelete
  4. Salam Nieza,

    Cantiknya kejadian ciptaan Allah.. bestnya tengok....

    ReplyDelete
  5. subhanallah....
    cantikknya ciptaan Allah...
    tak jemu2 mata memandang....

    ReplyDelete
  6. cantiknyerrrrr..geram lak tgk.mmg cuci mata lah dgn bunga2 ni..heheh

    ReplyDelete
  7. salam kak nieza...segarbnyer....terasa ade kat findland skang ni sambil membelek2 bunge yg cantik2... cantikla akak snap... blh buat cover kalendar...ermm.. pe kater akak print besar2 pastu frame, wat hiasan dinding..cantik ni.... :)

    ReplyDelete
  8. salam nieza ckp manyak tak mauuu tolong kirim sejambak jadilah guna jet pejuang yaaa...hahaha.. mmg gilesss kak ilah kalu dgn munge2 niii.. nasib baik umah tak mcm ni... kalu ada umah sdiri mau penuh 1 laman hahahaa..

    ReplyDelete
  9. Ish Nieza,

    mcm mana kak nur boleh terlepas n3 nieza nie...cantik2 gambar bunga munge ni semua...terang benderang gitu gambarnya.

    Yang kat bawah tu panacota cantik sekali...tergoda akak...oww!!

    ReplyDelete
  10. Salam. Ya Allah..cantiknya gambar2 ni.. Kalaulah dapat memegangnya sendiri alangkah seronoknya.. TQ for sharing...
    p/s: Nieza, kenapa gambar2 ni tiada watermark?

    ReplyDelete
  11. wa..cantiknya bunga2 ni semua berkembang mekar. Betul la niza. kenapa tak letak watermark.

    ReplyDelete
  12. subhanallah...cntiknya...tringin nk p tmpat ade musim ni...

    ReplyDelete

sila...sila..jgn segan-segan yer..tq:)

Be Our Guest And Sign This Guestbook...TQVM

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

My Blog Anniversary Day

Daisypath Anniversary tickers

Our Wedding Anniversary Day

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers