14 Apr 2011

Happy Birthday To Me...

Gambar cake ihsan dr pakcik Google

Assalammualaikum dan salam sejahtera buat semua...n3 ni nak ceter pasal my special day ni jer...actually tak la nak sambut sangat birthday ni tapi sekadar untuk berkongsi dgn teman-teman di sini saja. Syukur alhamdulillah saya panjatkan pada ilahi  kerana masih lagi diberikan kesempatan untuk saya meneruskan kehidupan hari ni. Jutaan terima kasih buat bonda tersayang yang melahirkan diri ni juga...walaupun bonda berada jauh dimata tapi sentiasa dekat dihati anakda. Terima kasih juga buat suami yang sentiasa memberikan sokongan dan dorongan dalam kehidupan saya selama ini.

Saya dilahirkan pada tanggal 14 April 1979 di Hospital Besar Kuala Lumpur, Malaysia. Diberi nama Nur Suhainiza Bt Ramli. Dibesarkan dan disekolahkan di Pulau Pinang sehinggalah arwah ayahda bersara. Arwah seorang tentera pada masa dahulu so...banyaklah tempat yang nak kena pindah. Saya Anak yang ke-5 drp 6 org adik beradik iaitu 4 org lelaki dan 2 org perempuan. 


Semoga kehidupan saya hari ini dan hari-hari seterusnya sentiasa mendapat rahmat Allah. Tidak ada hadiah yang paling bermakna buat saya  melainkan  doa yang dimakbulkan.

Ya Allah,
Sempena hari lahirku  ini
Aku memohon kepadaMu
Agar diampunkan segala dosa-dosaku dan juga dosa kedua-dua ibu dan bapaku 
Jadikanlah aku  anak yang soleh
wanita solehah dan isteri yang taat pada suami
insan yang taat pada perintahmu
Yang sentiasa menjadi bualan penduduk langit
Ya Allah,
kuatkan imanku dan tabahkan lah hati ku dalam menghadapi apa juga dugaanmu
Tunaikanlah hajatku
Makbulkan segala doa-doaku
Berilah petunjuk  dan hidayahmu  dalam setiap tindak-tandukku
Berilah kesihatan yang baik dan ketenangan jiwa
Berilah kebahagiaan kepadaku dan seluruh ahli keluarga serta teman-temanku
Berilah kejayaan dalam setiap usahaku
Dan kurniakanlah keberkatan dalam apa saja pekerjaan yang baik disisimu
Ya Allah,
mudahkan segala urusanku
Murahkanlah rezeki yang Kau berkati untukku
Jauhkan lah aku daripada orang-rang yang zalim
Jauhkan lah aku drp sifat takbur, riak, sombong dan sebagainya 
kurniakanlah aku dgn sifat-sifat yang terpuji
Jadikanlah aku insan terhormat
Yang dikasihi setiap umat Muhammad s.a.w
Amin..

Sesungguhnya yang baik datangnya drp Allah dan yang buruk datangnya drp saya sendiri...harap maaf jika ada salah dan silap ...salam sayang dr saya..:)

67 comments:

  1. Selamat hari lahir Nieza..semoga panjang umur dan diberkati Allah sentiasa..amin.

    ReplyDelete
  2. Selamat Hari Jadi Nieza..semoga Allah panjangkan umur dan dimurahkan rezeki...

    ReplyDelete
  3. HAPPY BIRTHDAY! Nieza. Semoga murah rezeki, diberkati Allah SWT dan ceria-ceria selalu. Moga dimudahkan juga segala urusan semasa berada di negara org. Ameen.

    p/s: umur kita sama, bil. adik beradik kita pun sama. :)

    ReplyDelete
  4. Let me the first one to wish HAPPY BIRTHDAY dear. Thanks for the award and thanks for the postcard. Nice knowing you and hope you enjoy every moment of your life journey and always with the blessing of ALLAH. Satu bintangla ya kita.

    ReplyDelete
  5. happy birthday nieza. semoga bahagia selalu dan owh! nice knowing you ;-)

    ReplyDelete
  6. amiiin... ya rabbal alamin...

    Happy birthday Nieza..semoga segala doa dimakbulkan Allah.. segala impian menjadi kenyataan.. segala harapan terlaksana.. aminnn...

    ReplyDelete
  7. salam nieza..
    selamat hari lahir buat adinda kuss yg jauh nun diperantauan.. semoga dirimu di rahmati dan dianugerahi kebahgiaan bersama suami tercinta. aminnn... nanti buat kek buat N3 tauuu siap ada lilin tauuu emmmm...

    ReplyDelete
  8. Assalam nieza.....selamat menyambut hari lahir, semoga apa yg di hajati di makbulkan allah, amin....

    ReplyDelete
  9. nieza...
    happy birthday buat nieza..
    semoga doa doa mu dimakbulkan Allah..
    semoga berbahagia hendaknya dan dapat mencapai apa yag diimpikan..

    ReplyDelete
  10. Selamat hari lahir kak Nieza..
    semoga panjang umur....
    sentiasa dirahmati dan diberkati Allah sentiasa....
    semoga segala doa akak dimakbulkan Allah....
    mudah2an akak cepat2 dapat baby...amin.

    ReplyDelete
  11. Assalmualaikum Nieza,

    Selamat Hari Jadi buat Nieza, moga dihari bahgia ini Nieza semakin matang,bertambah keimanan, hidup aman dan damai hingga akhir hayat serta berbahgia didunia dan akhirat.Tak lupa juga moga doa Nieza dikabulkan Allah dan yang pasti Nieza diberi kesihatan yg baik.

    ReplyDelete
  12. Assallamualaikum Nieza..
    Wah..baru jer sambut b'day blog, ari ni b'day Nieza pula.. HAPPY BIRTHDAY DEAR! May all your wish come true..Insyallah..

    ReplyDelete
  13. ~ Happy Birthday Nieza... Moga d pjgkan umur.. sihat tubuh badan.. d murahkan rezeki.. serta bahagia d samping suami tercinta dan sentiasa d bawah lindungan Allah S.W.T...Amiin...

    ReplyDelete
  14. Happy Birthday Nieza,

    Semoga awak sekeluarga sentiasa dalam perlindungan dan berkat Allah SWT, diberi kesihatan, kebahagiaan, rezeki dan kerahmatan yang tak putus-putus.

    ReplyDelete
  15. nieza..selamat hari lahir..semoga doa2 nieza di makbulkan yang esa,amin.
    nieza..hari ni tayang gambar kek dari google..lepas ni..kek harijadi yang nieza buat pulak ye.

    ReplyDelete
  16. Happy birthday nieza semoga allah pemudahkan segala urusan nieza. Insya ALLAH.

    ReplyDelete
  17. Happy Birthday Nieza, moga sentiasa dirahmatiNya.

    ReplyDelete
  18. Assalamualaikum,
    Happy Birthday Nieza, moga bahagia selalu di samping insan2 tersayang dan semoga sentiasa dlm rahmat Allah SWT selalu..Aminn.
    = watlah kek special arini...tak sabar nak tngk...

    ReplyDelete
  19. Assalamualaikum Nieza...
    HAPPY BIRTHDAY....Semoga dipanjangkan umur,dimurahkan rezeki & dikurniakan kebahagiaan dunia &
    akhirat..AMINN.....

    ReplyDelete
  20. Happy birthday Nieza...moga dikurniakan kesihatan yg baik.. bahagia dan ceria selalu ...

    ReplyDelete
  21. HaPpY Birthday dear! Wah we born same year erk? Hi5! ;)

    What a coincidence...we celebrate Tamil New Year every 14th of April. Sometimes 15th as per the calendar.

    So, I'll be able to remember yours!

    ReplyDelete
  22. salam nieza..selamat ulangtahun!..semoga pjg umur,murah rezeki &bahgia dlm melayari rumahtgga bersama kluarga trsyg..

    ReplyDelete
  23. Happy Birthday Kak Nieza..
    tiada yang dapat diberi dari teman yang jauh dimata.. namun doa ku iringkan semoga segala tercapai segala impian.. beroleh rahmat dan hidayat Dunia Akhirat..

    Salam sayang tuk akak...

    ReplyDelete
  24. Happy Birthday to you....
    Happy Birthday to you....
    Happy Birthday to Nieza....
    Happy Birthday to you....

    Amin....
    akak aminkan doa nieza ye...
    Berbahagia selalu Nieza.. dan semoga hidupmu sentiasa diberkati...

    ReplyDelete
  25. hepi besday k.Nieza sayangggg...semoga sihat dan bahagia sentiasa serta murah rezeki....nak hadiah???jom balik mesia..heheh

    ReplyDelete
  26. alhamdulillah.. selamat hari lahir & semoga diberi umur y baik

    ReplyDelete
  27. amin. moga Allah makbulkan.

    happy b'day nieza. semoga hidup nieza sekeluarga sentiasa diberkati Allah SWT dunia dan akhirat.

    ReplyDelete
  28. Happy Birthday kak Nieza...
    May Allah bless you always!!
    Wish you all the best tru out the year and years to come... =)

    ReplyDelete
  29. amin ya Rob.
    semoga doa nie za di kabulkan oleh NYA..

    Happy birthday nieza.
    Akak dah wish kat fb.terkocoh2, ni jap lagi nak kuar..nak cari bday present nieza nih..hehe..

    ReplyDelete
  30. Allah selamatkan kamu..
    Allah selamatkan kamu..
    Allah selamatkan Nieza..
    Allah selamatkan kamu..

    Selamat ulang tahun Nieza, moga dianugerahi umur yang berkat, murah rezeki dan dirahmatiNya selalu..Amiinn...

    ReplyDelete
  31. Semoga Panjang Umur, sis. Muda lagi...perjalanan masih jauh tu. Have a nice day!~

    ReplyDelete
  32. AMINNN.... semoga doamu dimakbulkan Allah S.W.T....
    selamat hari lahir buat mu ye niezza... semoga sentiasa diberkati Allah dalam apa juga yang niezza lakukan....

    ReplyDelete
  33. Assalam Nieza...

    'Selamat Hari Lahir'..nieza..

    semoga dipanjangkan usia,
    dimurahkan rezeki,
    tercapai segala yang dihajati dan sentiasa diulit kebahagiaan bersama orang2 tersayang..

    ReplyDelete
  34. happy birthday nieza..smg berbahagia selalu bersama kluarga trsayang..;)

    ReplyDelete
  35. selamat hari ulang tahun wat Nieza..semoga kehidupan diberkati allah..sehat2 sll disamping org tersayang...dan dipermudahkan segala urusan diperantauan...amin...

    ReplyDelete
  36. Selamat hari jadi! Sama dengan blogger Dinas :D

    ReplyDelete
  37. Assalam nieza...
    Aminnn... selamat menyambut hari lahir.. semoga nieza sentiasa di dalam perlindungan allah walau di mana nieza berada... ceria2 selalu..

    ReplyDelete
  38. SELAMAT ULANGTAHUN..SEMOGA PANJANG UMUR DIMURAHKAN REZEKI..DIKUATKAN IMAN & HEPI 4 EVE N EVE N EVE...

    ReplyDelete
  39. Salam Nieza....
    Akak lambat lagi..cadang tu nak jadi orang pertama ucapkan utk. Nieza (Selepas hubby Nieza) tapiii..akak tak sihat le ari ni...demam selesema sikit...ni baru ngadap laptop..
    Nieza...akak ucapkan Selamat Menyambut Ulang Tahun..semoga Nieza akan terus bahagia disamping suami, sihat sejahtera selalu, dimurahkan rezeki dan segala doa2 Nieza akan dimakbulkan Allah ye....mana kek ulangtahun....?..he..he..akak nak le...

    ReplyDelete
  40. Happy Birthday To Nieza!!
    semuga panjang umur murah rezeki, diberi kesihatan dan berbahagia disamping keluarga tercinta dan diberkati Allah swt, didunia & akhirat. cantik kek kat atas tu..

    ReplyDelete
  41. as-salam kak Nieza..
    Happy Birthday To You Kak Nieza..semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki...

    ReplyDelete
  42. Hepi besday..nieza..semoga dipjgkan umo n dimurahkan rezeki..insyallah.

    ReplyDelete
  43. Happy Birthday Nieza... semoga sentiasa murah rezeki dan bahagia selalu :)

    ReplyDelete
  44. hepy besday kak nieza!!!!! nanti datang amek kad kat umah ehhh...hehhehehehe

    ReplyDelete
  45. Selamt Har Lahir Nieza! Semoga dipanjangkan umur, murah rezeki dan mendapat rahmat dari Nya selalu....

    ReplyDelete
  46. Happy birthday buat nieza... Akak doakan semua yg terbaik utk kehidupan nieza...moga2 nieza berbahagia selalu.

    ReplyDelete
  47. Nieza, happy birthday... doa kak rose dari jauh semuga segala doa akan dimakbulkan. Amin

    ReplyDelete
  48. Happy Birthday to you....Happy Birthday to you...happy Birthday to Nieza....happy birthdaY TO YOU......

    Senyum sepanjang hari...bahagia...sihat ...sejahtera bersama keluarga tercinta...

    ReplyDelete
  49. Happy Birthday Nieza...! Moga semakin sihat, ceria dan disayangi selalu serta diberkati kehidupan dunia dan akhirat...amiiinn...Waaah kek tu jgn lupa hantar akak sepiring eh...cik abg kasi adiah apa la tu eh..? Muaaahhhh!

    ReplyDelete
  50. Amin..amin..ya rabbal'alamin...Selamat ulangtahun Nieza, rupanya birthday Nieza pun hari ni ye...kat sekolah akak hari ni ada 2 orang kawan kak sambut bday dan yang paling utamanya, hari ni jugak birthday puteri tunggal akak...lepas ni insyaAllah akak ingat bday Nieza..

    ReplyDelete
  51. amin...amin ya rabbal a`lamin...
    happy birthday Nieza,
    semoga sentiasa dirahmati dan diberkati Allah taala dalam tiap detik kehidupan, amin.

    ReplyDelete
  52. selamat hari lahir Nieza.. semoga dalam lindungan ALLAH selalu

    ReplyDelete
  53. Salam Nieza,
    Happy Birthday to you, semuga dipanjangkan usia, dan dimurahkan rezeki serta dimakbulkan segala doa

    ReplyDelete
  54. Assalamualaikum Nieza...Firstly akak nk ucapkn Selamat Hari Lahir & semoga dipanjangkan usia, diberkati Allah sentiasa & hidup berbahagia disamping yg tersyg. Mudah2an apa yg diimpikn & didoakan mnjadi kenyataan...Amin.. Secondly nak say sorry sebab lama tak mai sini, akak tak blogging dekat seminggu sebab nk settlekn bnyk urusan yg tergendala..huhu... Nak lepak kat sini sambil jamu mata yeaa... :)

    ReplyDelete
  55. selamat hari lahir nieza, semoga panjang umur,muranh rzki dan diberkati selalu hendaknya.

    ReplyDelete
  56. happy birthday k.nieza...semoga panjang umur & dimurahkan rezeki....AMinnnn

    ReplyDelete
  57. Happy Besday Nieza. May all your wishes come true.

    A heart that love is always young, my dear...

    ReplyDelete
  58. assalam nieza..agaknya mesej akak adalah yang terakhir mengucapkan selamat hari lahir buat nieza, semoga berbahagia selalu hendaknya..semoga di murahkan rezeki dan cepat di kurniakan cahayamata.. salam juga akak sampaikan dari abg lee..buat nieza dan hubby

    ReplyDelete
  59. aslmkum nieza.. happy birthday ... smga panjang umur, muarah rezeki n sentiasa diberkati Allah.. amin..

    ReplyDelete
  60. happy b'day nieza..! moga bahagia sentiasa hendaknya..

    ReplyDelete
  61. sorryyyyyyy...akak lambat wish nieza.
    Happy birthday dik..
    semoga dilimpahi kasihsayang, rezeki, kesihatan yg baik, dimakbulkan segala dua dan diberkati Allah.
    love you:)

    ReplyDelete
  62. Happy birthday Niezza. Amin amin pada doa yang dipanjatkan.

    ReplyDelete
  63. Amen..moga Allah swt makbulkan doa nieza.

    Selama hari lahir dear...:)....Moga Allah swt kurniakan yg terbaik buat Nieza....Amen..


    pssst:xnak mis ucap birhtday, even masih jetlag....naik 3 flight...delay transit, in total of 1+4+8+5 hours perjalanan..adeh.....

    ReplyDelete
  64. Salam Nizza

    Happy Birthday..Sorry lambat wish, hari ni baru kesempatan cilok-cilok blogwalking...

    Apa-apa pun Semoga Nieza senantiasa sejahtera dan dirahmati olehNya...

    ReplyDelete
  65. Salam Nieza
    Sy pun sama tertinggal gerabak..dh byk hari x on9....bz skit..
    Selamat Hari Lahir Nieza
    semoga segala yg baik akan mengiringi kehidupan Nieza n hubby setiap masa... InsyaAllah...

    ReplyDelete
  66. Salam. Selamat Hari Lahir kak Niezza.. semoga dipanjangkan umur dan berbahagia hendaknya di sisi keluarga tercinta.

    ReplyDelete

sila...sila..jgn segan-segan yer..tq:)

Be Our Guest And Sign This Guestbook...TQVM

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

My Blog Anniversary Day

Daisypath Anniversary tickers

Our Wedding Anniversary Day

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers