4 Feb 2011

Floral Twist Buns


Assalammualaikum...dan salam jumaat buat semua.....ramai yg masih bercuti yer sekarang ni.....saya macam biasalah hari-hari cuti tapi  dah nk dekat  tamat dah pun cuti tanpa gaji ni ... tak taula dapat sambung ke tak nanti. Harap-harap tu dapatlah sambung lagi  sampai mr.hubby tamat bertugas disini.

Oklah  ceter pasal n3 hari ni...layan roti lagi lah yer....kali ni saya buat floral twist bun pula....sedap mkn ngan sos lingam...ha sejak dok sini sos lingam jer menjadi pujaan hati ku...hehe itu jer yg sedap dan ada pun. Kalau sos maggie tu jarang-jarang nk jumpa tapi kalau ada memang borong abisla....ok resepi ni saya masih menggunakan resepi drp Tiffin Biru @ CMG. Boleh juga rujuk pada n3 saya yang lepas  disini malasla nk copy resepi lagi boleh rujuk disana jer lah yer.....btw terima kasih lagi yer pada cik mat kerana berkongsi resepi ni.


35 comments:

  1. sedapnya roti...
    nak juga.....
    nnti akak anto subang yer..he..he..

    ReplyDelete
  2. Mas: haha boleh jer..ok nanti akak terbang antar yer..ekekeke

    ReplyDelete
  3. Kak Noor: jemput mkn kak!...hehe

    ReplyDelete
  4. salam nieza..saya da sampai ni...sampai jer dah ada bun yg sedap ni...leh mkn ngan neslo panas best ni..maklumla skrg musim hujan jer kat sini

    ReplyDelete
  5. dah malam baru nampak roti ni....mengancam sungguh mayonis dan sos tu..

    ReplyDelete
  6. tu dia. sedap nampaknya.. pandai masak;)

    ReplyDelete
  7. ayu suka pizza....
    selalu kalau pi kedai kek beli 2, 3 jenis tapi..pizza jenis nie mmg ayu akan capai..

    tak reti lah nak buat...
    nieza..tahniah awak mmg ada seni dan bakat..macam di kedai bakery

    ReplyDelete
  8. Mmg b'twist tul bun nieza ni...cantikk dan cukup enak nengoknyer...anak2 ida mmg suka kalau buat cam gini...ida kalau buat roti,dari satu doh tu..gatal tgn nak buat mcm2 bentuk..last2 setiap bentuk tak cukup sorang satu..last2 berebut la pulak budak 4 org ni..

    ReplyDelete
  9. nieza, salam..naper la rotiku tak nah secantik nih!!! jeles3x...

    ReplyDelete
  10. nieza...perrgh sedap nih..klu gi bakery mmg amik..nk bt x brp nk rajin...:))))

    ReplyDelete
  11. cikgu Nor:boleh jer sila-sila...memang sedap kalau layan ngan milo/kopi panas ni..hehe

    Kak Nazrah:biasa-biasa jer roti ni kak dressing jer lbh tu..:)

    Nur: saya sekadar mencuba resepi jer nur..bukanlah seorang yg pandai dan pakar dlm memasak ni..btw tq yer:)

    Ayu: tq ayu!...samalah nieza pun kalau dok Msia memang roti ni ler yg dicari....suka sgt...tapi dok sini tak ada jual kena buat sendirilah jwbnya.semua org ada bakat ayu kalau berani nk mencuba coz nieza sejak dok sini jer baru nk belajar meroti ni.

    ReplyDelete
  12. Ida:trylah buat nanti...sure kalau ida buat lagi cantik...tgn ida lagi berseni tu...seni deco kek tu selalu nampak hebat jer...nieza jer lum pandai lagi.

    bee: cubalah lagi buat lelama cantiklah tu..nieza pun main belasah jer buat tu manalah pandai sgt...baru jer belajar-belajar meroti ni...kalau tak cantik pun tak pe bee janji mkn sodap!..hehe

    Deliah:yup memang sedap kalau ada bakery yg jual kat sini nk juga nieza beli ...malas juga sebenarnya tapi nk mkn punya pasal merajinkan diri jugalah..:)

    ReplyDelete
  13. Salam orang jauh..
    Nieza...kalau nak tahu...walaupun kat Malaysia ada macam2 sos, tapi cik Abang saya tetap pilih Sos Lingam..botol' kerastangan' saya tu guna botol sos Lingam le.....nampak sedap roti tu Nieza.....tapi sedap ke..?he he..lawak aje..jgn marah ye...

    ReplyDelete
  14. wahhh...meriahnye roti...nak sikit...pandai betul die goda kite ek...hehehe

    ReplyDelete
  15. salam..wah..kecor betul la nengok roti nih memalam huhu..betul2 menggoda youuuu!..

    ReplyDelete
  16. Azi: w.salam...wah ada juga peminat sos lingham yer...hehe saya dok Msia tak pernah mkn pun sejak dok sini baru ler kenal ngan sos tu...tu pun sebab tak ada pilihan sekali mkn sedap la pulak...memang cari itu jerlah..:)

    Eina: ya ampun..bukan niat ati hamba utk menggoda org...cuma kasi terliur skit jer...hehe jgn marah yer..:)

    fiza: roti biasa jer ni fiza...tak leh lawan kat kedai bakery kat Msia tu..:)

    ReplyDelete
  17. Salam NIEZA.
    wahhhh sedap nyer tengok roti tu pepagi gini.

    Cheese tu yang tak tahan tuuu...

    ReplyDelete
  18. pandainya buat roti...kadang2 cemburu dengan orang pandai memasak nih...berseni...

    ReplyDelete
  19. Salam Nieza,

    Molek jadinya roti twist Nieza..tentu sedap letak macam2.
    Nieza CTG berapa lama ?...moga dpt sambung...biasa ikut tempoh husben bertugas di ovc.
    re; tk atas doa...moga semuanya slmt.

    ReplyDelete
  20. salam nieza..
    terima kasih coz visit my site...banyak makanan sedap2 kat rumah nieza ni.

    ReplyDelete
  21. U've made delicious and irresistible buns dear!!! Owh myyyyy ;)

    ReplyDelete
  22. Hotmama: tq! memang berselera mkn pun time sejuk2 kat sini mkn apa pun sodap!..hehe

    Azieazah: ya betul bun yg digandigngkan dgn sos cili dan mayonis ni memang sedap kalau kat Msia saya selalu beli yg ni.

    ReplyDelete
  23. JunAina: saya bukannya pandai sgt tapi sekadar mencuba resepi jer...insyaAllah kalau JunAina mencuba buat juga akan menjadi juga nanti.

    Mamasya: w.salam mama...tq! actually CTG hari tu minta 2thn jer dulu nanti nk sambunglah...biasa mcm tu la sampai husband abis posting sini.

    ReplyDelete
  24. Ieda: terima kasih juga sudi singgah sini...masak yg biasa jer kat sini...masakkan simple org merantau..:)

    Love: tq love!:)

    ReplyDelete
  25. sedapnya bun nieza ni..terliur akak tgk..
    maaf lambat akak sampai sini,akak ada masalah urat lah nieza.nak wat camne ni ya?..sakit betul sampai dah masuk angin dan dah angin satu badan ni..rasa cam nak demam pun ada ni..
    hehe..macam lah misi ni kat hosp,akak dok ngadu2 pulak..

    ReplyDelete
  26. Kak Anymz: tq kak...tak pe sampai lambat pun akak ingat juga nk singgah...saya pun kalau weekend bz jln sokmo..hehe alahai siannya kak...maybe byk mkn benda yg beragin kot...susah juga saya nasihat pasal angin ni kena rujuk doc la maybe ada sakit lain pula.kalau nk demam tu kena bykkan minum air dan mkn byk buah vit c.insyaAllah..:)

    ReplyDelete
  27. mak aih,shedapnyer....nak ciket bleh?tgk gbr pon dah tau shedap ni..nanti nk buat lah jugak.. =)

    ReplyDelete
  28. Salam Nieza,
    Akak balik kmpng tu yg lambat sampai umah Nieza...bnyk menu yg sedap2 akak tertinggal..floral twist bun tu mmng kegemaran anak2 akak....kalau akak buat, tak sabar diaorang menunggu depan oven....hehehee..

    ReplyDelete
  29. sedapnya roti tu nieza,,akak cukup kagum ngan org yg pandai buat roti..kalau masakan lain takpe lagi hehe

    ReplyDelete
  30. Hai Nieza..
    Sodap betul nampak roti tu..Buatkan untuk akak Nieza..BM akak rosaklah..

    ReplyDelete
  31. Nortikah:alahai nk kasi pun dah abis la..kena buat sendiri la tu:)

    Kak Yatie: tak pe kak janji enjoy nlk kg tu kan...bestla kan...ya bun ni memang sedapkan...saya pun masa msk tu tak sabar2 nk mkn..:)

    ReplyDelete
  32. Mamawana: tq..memang sedap..cubalah buat nanti:)

    Kak Suri:saya punya roti tu biasa-biasa jer kak...tgk org buat lagi ler kagum..:)

    Kak Naz: apsal rosak lak tu...sure lama tak gunakan dia tu...btw boleh jer kak..nanti saya buatkan dan pos bg akak yer..hehe

    ReplyDelete

sila...sila..jgn segan-segan yer..tq:)

Be Our Guest And Sign This Guestbook...TQVM

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

My Blog Anniversary Day

Daisypath Anniversary tickers

Our Wedding Anniversary Day

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers