23 Jan 2011

Weekend Activity

Assalammualaikum dan salam sejahtera semua....semoga sihat dan ceria-ceria hendaknya...2-3 hari lepas tak bersiaran pun.....coz bz sgt tak sempat nk online...terima kasih kepada blogger yg sudi berkunjung ke blog ni nanti free saya buat kunjungan balas yer....biasanya weekend saya jarang ngadap lappy jer....suka jln-jln ambil angin luar.So...msk pun simple-simple dan sempoi-sempoi jer...:D

btw  saya nk sharing sikitla apa yang aktiviti saya hujung minggu lepas. Bukan apa sekadar untuk tatapan kwn-kwn dan ahli keluarga  saya kat Malaysia jer....selalu dok tayang gambar makanan jer dan lama tak update cerita terkini saya di sini...ya la blog ni bkn sekadar blog msk-msk jer...tapi coretan perjalanan hidup saya dirantauan....masak memasak tu sekadar selingan saja....coz saya bukanlah seorang yg pandai dan pakar dlm memasak....sekadar untuk mengisi masa lapang dan suka mencuba resepi yang baru saja...dan tak ada apa yang nk dibanggakan sangat. Oklah jom layan gambar kat bawah.

Gambar ni diambil pada hari sabtu semasa melawat Tourism Fair di sini...so..mcm biasala mr.hubby pun tolong-tolong la mana yang patut...biasanya every year ada fair ni...yg disertai oleh pelbagai  negara....dan Malaysia juga tidak ketinggalan utk turut serta....alhamdulillah sambutan begitu menggalakan...ramai juga org sini yang berminat untuk melawat Malaysia. 



 ni pula gambar robot buatan Finland


So...dah abis dah cerita hari sabtu...dan hari ahad pula saya dan mr.hubby ke Paloheina iaitu tempat org main ski dan sledging...tak jauh pun dr umah dlm 4-5km jer.Actually dah pernah kesana masa last winter dan masa last year tu saya try main ski kat sini ....tapi thn ni tak berani nk main coz sejak main badminton hari tu lutut saya ada cedera sikit so tak boleh lasak....dan  thn ni cuma dapat main sledging ni jer lah.











ok setakat ni saja dulu cerita winter disini...insyaAllah nanti bila berkesempatan saya n3 lagi....:)

12 comments:

  1. salam nieza adik maniss ku sss cyg..
    wowww bestnye ada n3 hujung minguu.ni yg kak nak tgok ni..kalau dpt p sana alangkah bagusnya kannn dpt main salji salju... huhuuu berapa tambang kalu p balik? huhuu patut lah sunyi sepi jer...riasu juga tgok tak de jejak.. itulah tujuan blog kita bina nieza.. kita akan berkongsi segalanya disini..pengalaman hidup dan hobi kita.. mcm dairy laa.. ini cara moden yg tak dak zaman dulu2.. apa lagi kita guna paaki lah zaman ni nanti dah tak aman dunia ni semua akan lenyap.. tapi bagi kak ilah kalu org yg tak minat nak baca tu tntg kehidupan org lain tak perlu la baca.. ignoreeeee laaaa... bg kak ilah yg tak bernasib baik ni mesti seronok kongsi semuanya disini.. wahhh gmbar2 tu cantek laaa minta izin kak simpan yg salji kat pokok tuuu mcm lukisan laaa maceh...

    ReplyDelete
  2. salam..
    bestnya main salji..kita ni tak pernah pegang salji pun.teringin u...

    ReplyDelete
  3. salam nieza,
    wah ada tourism fair ya kat sana last week..reminded me dah lama tak tengok senario macm ni ..hehe..dah 4 tahun tak masuk exhibiton halls..terkonang2 di waktu dahulu..heheh..seronoknya boleh pergi ski..

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum..
    Bestnya. Nieza nanti balik msia bawak le salji tu balik ye. Boleh kami main plak.

    ReplyDelete
  5. cantik view..sini seleji sudah tamo turun..huhu

    ReplyDelete
  6. kak ilah:w.salam kak...sorryla bz sikit lately ni...btw tqvm kak....jemputlah dtng sini nanti...tido jer kat umah saya yg tak ada bintang ni kak..hehe tambang tak surela akak kena checkla dgn airlines kekadang ada ticket murah...dan gambar tu ambik la jer kak mana akak suka...just sharing utk tatapan jer tu.

    nazrah:ya la kalau tak pernah tu memang teruja nk main...tapi kalau dh selalu sgt tgk dh rasa malas dh pun...btw datangla jln2 ke sini nanti..:)

    kak ayu: w.salam kak..ya kat sini selalu ada exibition ni...bkn setakat tourism fair jer tapi pameran brg lain pun ada.

    kak Sam: w.salam kak...haha ya nanti saya buat salji kering yer..hehe

    Siti: yer ke?kat sini dok turun lagi..dtng ler main salji kat sini nanti..tak jauh dh tu germany ke sini :)

    ReplyDelete
  7. waa...best nyer nieza..bawak balik m'sia seketui,nak wat abc he3

    ReplyDelete
  8. SUBhanallah...what can i say...beautiful scene!!!
    pegi jalan2 yek!! ingatkan chef nieza dah pencen, ganti chef lain...hihi
    tapi cam tu lah seelok2 sementara dah ade kat sana, kena explore puas2..baru tak rindu-rinduan nanti bila dah balik m'sia!

    ReplyDelete
  9. seronokknya..
    macamanalah agaknya main ski tu ye..
    subhanallah cantik betul pemandangan..wajib ambil gambo tu! hihi

    ReplyDelete
  10. ieyda:haha memang sedap buat abc ni...:)

    Mokwonik: tu la ingat nk pencen jugalah mokwo...tapi tugas chef ni dh kontrak seumur hidup dah...hehehe betul lah mokwo layan jer lah time winter kat sini nanti blk msia teringat pula kan.

    Fara: ya subhanallah memang cantik sgt view time winter ni semua nampak putih jer..gambar pun dh byk dh ambil tapi malas nk upload kat blog.

    ReplyDelete
  11. Salam...sronoknya dapat main salji...sesejuk saljuuuu gituuuu

    ReplyDelete
  12. w.salam Sue, dah 2nd winter ni tak la seronok sgt masa memula dulu memangla excited tgk salji...tapi part sejuk tu yg tak tahan.

    ReplyDelete

sila...sila..jgn segan-segan yer..tq:)

Be Our Guest And Sign This Guestbook...TQVM

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

My Blog Anniversary Day

Daisypath Anniversary tickers

Our Wedding Anniversary Day

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers