5 Jan 2011

My New Toy... it's a BM!


Salam semua....hari ni nak ceta pasal toy baru yg dibeli oleh en hubby hasil drp berboxing day hari tu....dah dkt 2 weeks dah dok peram dlm kotak tu.....bukan apa tak pandai nak meroti lagi....beli pun sebab ternampak ada sale murah drp harga biasa...harga biasa dlm euro 99 tapi masa sale hari tu dia turun sampai euro 68.90....bila terpandang jer terus ckp kat mr.hubby....tak sangka lak dia ckp ok kalau nk ambik lah....ha apa lagi dah org kasi lampu hijau kan...kita ambik jer lah. 

Pastu bg tau lak kwn-kwn kat sini price yg murah ni...dan diorang pun mintakan saya tolong belikan dah kebetulan saya nk beli tu kan. Sekali angkat sampai 3 biji terus....stok masa tu ada 4 jer...kira nasib baik lah tu....ya la hari tu lak memang ramai org shopping...1 day selepas krismas diorang panggil boxing day....kita pun berboxing jugalah...semua org pandang jer coz tgk kita angkut sampai 3...mesti diorang ingat nak berniaga kan.....kwangx3

So ...bila blk umah tgk buku  manual tu satu bahasa pun x faham....tak ada writting english langsung.....tu yg jadi x kisah sgt ke benda ni coz tak tahu nk guna mcm mana...dia cuma ada simbol jer. Tapi bila tgk kwn-kwn lain dok menayang roti...baru timbul minat nk meroti walaupun dlm hati ni berani-berani takut nk mencuba tapi semangat tu ada lah.....pastu saya tekad tanya kwn2 lain mcm mana nk guna dan search tgk kat internet yg english punya manual book tu....alhamdulillah finally dapat juga saya mencubanya. So..tunggu hasil meroti saya nanti yer...:D

4 comments:

  1. Wah!! bestnya BM baru..
    akak punya dah masuk icu dah..
    itu yang malas nak buat roti sekarang,
    nak pakai tangan malas..heheh kalau convert to rm berapa ya ..

    ReplyDelete
  2. wahhhh..jelesnya..dah ada BM...k.mas baru mencari2 tau...he..he...lepas ni mesti nieza pandai meroti....dan makin bersemangat nak meroti...

    ReplyDelete
  3. ala kalau tak boleh minta tolong beli kan...lain kali bagi ekk nieza...

    ReplyDelete
  4. Kak Ayu: kalau convert RM rasanya still murah lagi kot kalau nk compare dgn harga kat M'sia...lbh kurang dlm RM 289.38..so rasa berbaloi juga beli kat sini sebab saya lum ada lagi pun...haha akak kena beli baru lah tu...:)

    K.Mas: ha cepat bodek en hubby akak tu suruh belikan...kalau dekat leh ler saya tolong belikan ..hehe btw tqvm harap2 semangat meroti tu ada lah nanti..:)

    ReplyDelete

sila...sila..jgn segan-segan yer..tq:)

Be Our Guest And Sign This Guestbook...TQVM

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

My Blog Anniversary Day

Daisypath Anniversary tickers

Our Wedding Anniversary Day

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers