3 Dec 2010

Trip To Brussels, Belgium


Sambungan Aidiladha trip lagi....a day in Brussels...
Dari  Dublin ke Brussels dah tak jauh dah lbh kurang penerbangan dlm 2jam saja. Brussels merupakan ibu negara Belgium, serta ibu pejabat banyak institusi Kesatuan Eropah sehingga diberi gelaran
"Ibu Kota Eropah".
Bangunan disini byk yg lama dan baru.



permandangan dr atas atomium


breathtaking view of the city of Brussels.


rasa gayat la juga...
nice view




yang dibelakang saya tu ler rupa atomium yg saya naik tu....utk naik keatas sana tu we all gunakan lif..

ni pula view masa dah gelap...actually time ni baru jam 5ptng tapi bila dah winter ni masa siang jadi pendek so cepatlah mlm..


tempat ni pula namanya La Grand Place...cantik view dgn lampu yg lip lap ..lip lap ni...hehe

time jln ni byk kedai dah tutup coz hari sabtu memang normally tutup kedai awal...so snap pic dr luar cermin ajer lah...tapi dapat jugalah masuk 2-3 kedai yg tutup lewat tu..



part ni tak leh lupa nak masuk punya .. beli sbg tanda ingatan dan kenangan
ok dah abis dah cerita cerita pasal cuti-cuti europe ni....esok pagi dah nak blk semula ke Helsinki our flight jam 11am
*
*
*
*****
on the last day....we stop over at Zurich Airport waiting for connecting flight to Helsinki...home sweet home!

Swiss Apls...view from aircraft

Alhamdulillah percutian selama seminggu yang bermula pada 13 November 2010 dr Helsinki - London - Dublin -Brussels  dan selamat tiba diHelsinki pada 20 November 2010 berjalan dengan lancar dan selamat.
walaupun penat berjalan tapi jauh sudut hati ku panjatkan kesyukuran kerana diberikan peluang dan kesihatan yg baik dr Allah Swt utk melihat tempat orang.
Subhanallah semua tempat mempunyai keistimewaannya yang tersendiri...InsyaAllah kalau diberikan rezeki dan peluang lagi dapatlah berjalan lagi nanti..:)

9 comments:

  1. salam nieza, wah teringat masa jalan kat Brussels tu, g grand palace, mini europe, soping2 lace yg cantik tu... sejuk nak mampos... ketaq gigi!

    ReplyDelete
  2. salam kak Rose...bestkan jln sana...wah..mesti byk akak shopping lace tu..tapi part sejuk ketaq tu la yg x tahan...saya pun pi hari tu dah time nak masuk winter...tak puas nak jln...the best time nak pi masa summer la...waktu siang yg panjang.

    ReplyDelete
  3. Syok kan jenjalan cenggitu selalu..banyak ke Nieza borong lace?

    ReplyDelete
  4. limaunipis, tak de la jln selalu...bila ada masa dan kesempatan tu barulah jln...tumpang dah ada ka europe ni senanglah juga semua tempat kira dah dekat..lace tu x borong byk pun coz dah byk beli brg lain masa kat London..takut over luggage pula.

    ReplyDelete
  5. wah..sangat jeles tgk org g jln2...iskk

    ReplyDelete
  6. Nur, jgn jeles2...boleh dtng jln ke sini....hehe

    ReplyDelete
  7. Salam Nur,
    Seronok nya tengok gambar jalan2 kat Brussel. Tak pernah lagi kami pegi sana. Tengok bangunan dia ada ciri2 bangunan kat france pulak :)

    ReplyDelete
  8. Salam Ijan, ya la best juga kalau dapat peluang jln2 tgk tempat org ni kan...pi la jln2 sementara masih di europe ni ijan ...nanti kalau dah blk M'sia sure dah susah nk datang sini.actually semua tempat kat europe ni bangunannya tak byk sgt beza semua masih kekalkan klasik lama...walaupun maju diorang jaga keasliannya.

    ReplyDelete
  9. hi nieza, baru jalan2 blog nieza...beshnyer holiday kt negara orng kan?

    ReplyDelete

sila...sila..jgn segan-segan yer..tq:)

Be Our Guest And Sign This Guestbook...TQVM

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

My Blog Anniversary Day

Daisypath Anniversary tickers

Our Wedding Anniversary Day

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers