27 Nov 2010

Trip To London,UK

Cerita pasal cuti-cuti europe last week...dah seminggu dah blk bercuti tapi lum berkesempatan nak n3 dan upload photo kat blog...so..hari ni barulah berkesempatan. Gambar pula banyak sgt sampai tak tau nak pilih yg mana satu tapi saya masukkan sikit jerlah utk tatapan dan berkongsi pengalaman bersama.
Penerbangan yg hanya mengambil masa 3 jam ke London bermula pada 13 November jam 3.20ptng dr Helsinki Airport dan selamat tiba di London Heathroaw airport pada jam 6.20ptng waktu Finland...atau 4.20ptng waktu London...actually perbezaan waktu London dan Finland adalah 2jam...so kira kat London masih awal lagila...
bila dah sampai airport tu saya dan mr.hubby naik tube ke central...dan terus ke destinasi tempat penginapan....tak ada apa aktiviti utk hari ini coz hari pun dah semakin gelap dan kedai pun hari sabtu biasanya tutup awal so..rehat sajalah dulu...dan mulakan aktiviti berjalan pd keesokan hari.
*
*
*
*
*
Day 2 in London
berjalan-jalan disekitar kota London....walaupun cuaca hujan pada hari tersebut bknlah menjadi halangan utk berjalan.....so...we really enjoy!

 at the Trafalgar square






behind Tower bridge



 travelling with sightseeing bus




at the Buckingham Palace



 on the deck of sightseeing boat...


*
*
***
Day 3 in London

 London Eye




 Passenger capsule

 on the top view








 view London eye pada waktu mlm


*
*
*
*
****
Day 4 in London
Hari ni 16 Nov 2010 adalah hari raya aidiladha di London...sambutan hari raya aidiladha di London dimulakan dgn takbir raya dan solat sunat aidiladha...selepas solat sunat ada jamuan ringkas dan seterusnya jamuan rumah terbuka di rumah Malaysia pada 1 tgh hari.

sambutan disini awal 1 hari dr Malaysia so...saya dan mr.hubby sempatlah menunaikan solat sunat aidiladha di Pejabat Kedutaan Malaysia disini...alhamdulillah terasa begitu meriah suasana disana sampai saya merasakan seperti berada di Malaysia sebab ramai rakyat Malaysia disana kalau nak compare di Finland ni memang jauh bezanya...so...tumpang gembiralah juga bersama rakan-rakan disana.

 ni lah pejabat Suruhanjaya Tinggi Malaysia di London

suasana sebelum solat didalam pejabat...ramai kan...meriah jer .. 

 with my hubby selepas selesai solat sunat aidiladha

 selepas solat sunat aidiladha di pejabat kedutaan Malaysia disana...kami terus keluar menuju ke BV ni...naik train jer dr central.
 
dah sampai dah...


on the last day sebelum meneruskan our journey ke Dublin,Ireland
bergambar di station train utk ke airport....seawal 6.30am dah keluar dr umah...dan diiringi ayu dan suaminya En.Mahathir..iaitu kwn en.hubby yg sama jawatan dan bertugas di London...terima kasih banyak pada En.Mahathir dan ayu diatas layanan mesra semasa kami disana... panjang umur kita berjumpa lagi..InsyaAllah...:)

1 comment:

sila...sila..jgn segan-segan yer..tq:)

Be Our Guest And Sign This Guestbook...TQVM

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

My Blog Anniversary Day

Daisypath Anniversary tickers

Our Wedding Anniversary Day

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers