29 Nov 2010

Trip To Dublin, Ireland

Sambungan cerita cuti-cuti europe lagi...on 17th November 2010....from London we continue our journey to Dublin...bermula pada jam seawal 7am dr London kami ke victoria station untuk naik train ke gatwick airport dan perjalanan yg memakan masa lbh kurang 35 minit kesana...dah sampai airport...terus check in utk ke Dublin dgn menaiki budget airline....iaitu ryannair.

Alhamdulillah selamat sampai di Dublin on time pada jam 11.00pagi waktu disana...pastu lepak jap kat airport sementara tunggu .kwn mr.hubby yg bertugas disana datang jemput kami....bila dah sampai terus bawa makan-makan....isi perut dulu...sebelum teruskan jln2 disekitar bandar Dublin.
*
*
*
***
Day 1



Grafton Street

ramainya org time ni..












*
*
*
*
****
Day 2
bertolak dr umah en.mohammad bersama familynya ke outlet shopping...iaitu Kildare Village..lbh kurang 45minit dr bandar Dublin.byk kedai menjual brg yg berjenama di sana...lbh kurang mcm  Bicester Village di London juga.
view kat Kildare Village





masa utk shopping!...suka tempat ni. aman dan damai jer rasa..
Samuel Beckett Bridge





on d way blk tu we all singgah jap kat wax museum ni..


nampak real betul patung2 dlm wax museum ni..



with MJ..


bergambar bersama fiza dan anak2nya,.mak fiza dan mr.hubby dihadapan restaurant M'sia disana...dah penat jln singgah jap kat Msia restaurant ni isi perut dulu sebelum blk kerumah en.mohammad dan fiza.

tauke kedai restaurant ni org Msia yg dah lama bermaustatin disini...dan semua kedainya adalah dijamin 100% halal



dinner with mr.mohammad dan wifenya fiza,mak fiza dan tauke didlm  restaurant ni...

terima kasih pada en.mohammad,fiza dan makcik diatas layanan mesra semasa kami disana....InsyaAllah panjang umur kita berjumpa lagi.




dah abis dah 2 days disini....walaupun sekejap dan tak sempat nak pusing abis pun kat Dublin ni tapi syukurlah dapat juga tgk tempat org kan..insyAllah ada rezeki nanti boleh singgah lagi...
*
*
*
*
*
*******
so..our next trip to Brussels,Belgium pula pada keesokan harinya 19th November 2010.

1 comment:

  1. salam nieza, thn 2009 April saya ke London dan ke scotland, from there ke Dublin visit my daughter...insyaAllah May nanti akan ke London and Dublin, juga visiting the UK

    ReplyDelete

sila...sila..jgn segan-segan yer..tq:)

Be Our Guest And Sign This Guestbook...TQVM

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

My Blog Anniversary Day

Daisypath Anniversary tickers

Our Wedding Anniversary Day

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers