20 Oct 2010

Jalan-jalan di petang hari

Lum abis lagi autumn season ni...walaupun cuaca semakin sejuk dan last week ada plak snow turun....awal pulak thn ni last year turun 4Nov...tapi turun sikit jer on off jer ..belum tiba masanya lagi. So...bermakna sekarang cuaca pun dah semakin gelap..kira dah masuk waktu siang yg pendek...lambat cerah dan cepat pula gelap...time2 ni la yg malas nak keluar coz kalau keluar nampak gelap jer...tapi dok umah pun bosan juga.

nak tak nak pun keluarlah sekejap ambik angin luar...jln2 dekat area umah jer...lbh kurang dlm 2-3km jer dr umah....tunggu  hubby blk keja pastu ajakla hubby  jln2 ...tapi dr umah tu naik keta jugalah nak ke tempat ni coz tak tahan nak jln dlm cuaca sejuk2 ni lama2....pastu takut lewat nanti cepat pula gelap...dah sampai sana baru ler jln2 kat tepi sungai.....nak jln sorang2 takut pula...cantik juga view kat sungai tu dan ada pula org memancing dan tangkap ikan....jln sekejap dah gelap tapi sempatlah jugalah ambik gambar.

pine tree pun dah colour kuning




ni ler view ....kat sungai ni ada jln utk org berjogging juga

orang finnish tangkap ikan guna alat tu...tak tau pulak nama apa alat tu..



emm...my hubby dah letih balik keja kena temankan i jln2 plak..hehe sorry yer laling..

nice view...ada air terjun juga kat sini tapi tak de plak org mandi...sejuk nak pegang air pun takut....





kuda pun ada...emm... selalu dok tgk org menunggang kuda kat area dekat ngan umah ni tapi belum jumpa lagi kat mana kandang kuda ni...nanti nak kena pi cari jugalah...















dah gelap dah time ni baru jam 6.00pm..



snap photo ni dr dlm keta jer...subhanallah memang cantik sgt view time senja ni..

No comments:

Post a Comment

sila...sila..jgn segan-segan yer..tq:)

Be Our Guest And Sign This Guestbook...TQVM

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

My Blog Anniversary Day

Daisypath Anniversary tickers

Our Wedding Anniversary Day

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers