2 Aug 2010

Lawatan ADUN Johor Part 2

Pada 28hb July 2010 yg lepas ada rombongan ADUN dari Johor...kira yang datang ni semua YB-YB la dgn wife.... datang melawat ke Malaysia Embassy disini..1 hari jer diorang kat sini..petang lepas abis lawatan tu diorang naik kapal cruise ke stockholm,sweden pula.. ni group ke-2 yg datang melawat ke sini...lawatan yg sama mcm 1st group dulu juga ..mereka datang melawat ofis dan ke parlimen...seramai 30 org yg hadir. So..macam biasalah Perwakilan Helsinki diberi tugas untuk menyediakan makanan untuk minum pagi...saya buat kuih cara berlauk dan kuih lapis pisang...mdm Poh Choo isteri duta pula buat kuih seri muka dan roti finland with tuna.
sessi taklimat oleh Amb Cheah

dah abis taklimat...masa untuk minum coffee..

menu yang simple kuih-muih dan minuman saja

ini ler kuih muih yang saya dan mdm sediakan utk tetamu pada minum pagi hari itu

kuih cara berlauk ni saya yang buatkan...lama juga nak mencara ni...jam 5.30am dah start coz jam 7.30am dah nak bawa ke ofis...tetamu datang jam 9am.



kuih talam pisang ni pun saya buatkan juga...



kuih seri muka ni pula mdm yang buatkan...cantik dan kemas...ni memang pewarna asli dr pandan coz mdm tak gunakan pewarna...so..aromanya pun lain..memang sedap.

ni la rupanya roti finland...actually roti ni besar tapi dipotong kecil bagi memudahkan utk mkn...ni pun mdm yg buatkan dgn tuna dressing tu..sedap juga.


1 comment:

  1. Oh, rindunya Hapankorppuja!:)sebab terlampau suka, saya minta kawan di sana poskan ke Johor:)

    ReplyDelete

sila...sila..jgn segan-segan yer..tq:)

Be Our Guest And Sign This Guestbook...TQVM

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

My Blog Anniversary Day

Daisypath Anniversary tickers

Our Wedding Anniversary Day

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers