10 Jun 2010

Kitchen Aid Mixer

Salam....rasa lama sgt  tak berupdate blog ni...bz sungguhla mcm2 nak buat bila pindah umah ni....bila masuk umah baru ni ...1 week jugala tak ada line internet...so nak online pun tak boleh...fb pun guna mobile web jer...oklah nak ceta pasal masak hari ni....sebelum ni msk2 pun simple2 jer.

Hari ni nak try guna Kitchen Aid mixer....coz mixer yg lama dah tak boleh guna....ni pun beli dah lama tapi dok dlm kotak saja...belum berkesempatan lagi nak guna...so percubaan pertama guna utk menguli doh roti canai....memang mudah dan senang....tak payah lagi teruk2 nak menguli tepung guna tangan...btw.. thanks a lot juga pada my hubby coz tolong belikan for me kitchen aid mixer ni.

Actually mulanya nak beli brand kenwood jer tapi my hubby ckp kitchen aid mixer ada offer dan harganya lebih murah dari kenwood so oklah beli jer la dah orang nak belikan kita pun ikut jer. Harga masa sale hari tu dapat dlm euro 360.00 kalau convert RM masa tu dlm RM 1800 so...rasa memang berbaloi sangat beli time time xoz harga kat M'sia pun mahal juga.

ni gambar di kotak..

ni ler rupanya kitchen aid mixer...mcm2 boleh buat..

percubaan pertama menguli doh roti canai

tu dia...hasilnya memang lembut

so ...dah ada KA mixer ni tinggal rajin ngan tak saja nak guna...harap-harap tu adalah mood rajin selalu...:D

3 comments:

  1. Salam Kak Niza,

    Wah... kakak tau tak 'kitchenaid' tu memang menjadi impian bg sesetengah orang yg sukakan baking...

    Sayapun baru je tengah order... suami yg tolong buatkan...

    Tulislah review sikit pasal mixer ni.

    Apapun saya harap akak bersabar di perantauan. Mesti sejuk kat sanakan? Hehehhe. Saya doakan akak selamat di sana.

    Mariya
    Ini blog buruk saya;
    http://my-recipe-book.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. Salam Mariya, terima kasih sudi singgah ke blog akak ni...ceta pasal KA tu memang best...nak tau lagi best kena la try sendiri nanti...hehhe dah order tu baguslah dan berbaloi2. Actually akak beli tu time offer memang murahla.anyway...thanks mariya.:)

    ReplyDelete
  3. comelnyer KA...aduhai bilakah akan menjadi kenyataaaan, masih dlm mimpi dan igauan...:(

    ReplyDelete

sila...sila..jgn segan-segan yer..tq:)

Be Our Guest And Sign This Guestbook...TQVM

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

My Blog Anniversary Day

Daisypath Anniversary tickers

Our Wedding Anniversary Day

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers