17 Oct 2011

Colourful Autumn 2011

Assalammualaikum dan salam sejahtera buat semua. N3 kali ni nak share gambar pada musim autumn tahun ni jer. Sekadar berkongsi pengalaman bersama dan untuk kenangan sementara masih berada di Finland ni. Sebelum winter dengan snow menyusul tiba nanti jom kita layan gambar Autumn dulu. Memang indah sangat permandangan masa autumn sekarang ni, dgn daun yang berwarna kuning keemasan dan kemerahan ni memang memukau mata yang memandang. Subhanallah....dlm hati saya selalu berkata sungguh indah ciptaan Allah.


Syukur Alhamdulillah  masih lagi berkesempatan untuk melihat autumn di Finland ni buat sekian kalinya. Actually dah kali ke 3 musim dah merasai autumn sejak berada disini tapi setiap kali tiba musim autumn tetap menarik dan membuatkan hati jatuh chenta lagi untuk bergambar. Kira mcm Autumn in my heart gitu...walaupun sejuk cuaca sekarang ni dah  turun bawah 10 degree celsius bukanlah satu halangan untuk ber photoshot. So...weekend yang lepas bermula aktiviti outing dgn mr.hubby meronda-ronda cari tempat yang menarik di taman dan kawasan sekitar bandar Helsinki ni.

oklah.... layan jer lah gambar kat bawah ni dengan model tak laku yang dah semakin tembam dan gemuk tu yer...:D 

suka tgk view pokok kat sini...































sekian dulu cerita buat kali ni,....bersambung lagi pada n3 autumn yang seterusnya nanti....InsyaAllah...:D

28 comments:

  1. Subhanallah.. cantiknya pemandangan.

    ReplyDelete
  2. Salam Nieza.. cantiknya!!

    Pandai Nieza ambil gambar..
    Suka akak tengok.. tak dapat pergi dapat tengok gambar pun dah terasa macam ade kat sana pulak!..

    ReplyDelete
  3. salam nieza... cantiknya pemandangan n modelnya juga (x de montel pun) .... bertuah dapat merasai 4 musim yg x de kat negara sendiri kan.... beyond reach lah untuk kak rose ni....dapat tengok gamba jadila!

    ReplyDelete
  4. subhanallah.. cantik.
    gambar2 kak niza buat sy rindu kenangan jalan2 di hyde park masa autumn.
    mmg autumn in our heart lah.. :)

    ReplyDelete
  5. salam kak nieza.. cantik autumn disana.. di jepun maple nya lain sikit kecil.. kami panggil momiji

    ReplyDelete
  6. cantiknya
    dah mula sejuk balik ye nieza

    ReplyDelete
  7. cantik...nice shot...model pun nice per...mana ade tembam nieza...sedang2 jer...:)

    ReplyDelete
  8. as-salam kak nieza
    cantiklah pemandangan finland ni kak..menarik..kalau ada rezeki ady pun nk pergi ke finland

    ReplyDelete
  9. bestnya dpt rs duk negara 4 musim..sy pun teringin tp ntahla bila..

    ReplyDelete
  10. sejuknyer mata melihat permandangan sana..

    ReplyDelete
  11. subhanallah...cantiknyerrr... tun suka autumm! spring pun suka gak ^^ autumm pun dh negative ye.. tun mmg x tahan betul la kalau sejuk2 ni. bila dh rasa suhu negative tu, baru la rasa bersyukur duk kt msia. hihi.. walaupun x secantik negara 4 musim kan, tp at least x gigil2 nk basuh tangan kt sinki. haha.. tp finland sejuk betul la kan kak, tun rasa kat Otago tu, autumm x negative lagi.. bila winter je yg mmg nk nangis x tahan sejuk.

    ReplyDelete
  12. Walau tak ada bunga tapi dek kerana daun yg berwarna-warni sungguh memikat. Ya sunnguh kata Nieza memang cantik:)

    ReplyDelete
  13. subhanallah catik nya semua foto tu nieza... cantik nya ciptaan Ilahi...

    ReplyDelete
  14. Subhanallah cantiknya pemandangan masa ni....tq Nieza berkongsi pemgalaman...

    ReplyDelete
  15. Nieza...

    Tekedip2 je kak cek negok gambo cecantik ni...alaaa...tembam sikit tak de halnya...tetap menawan...secantik bunga2 yg dalam gambo ni...eh2 bunga ke...dedaun...aduhai! ntah bila umo la nak sampai...hu hu hu....

    ReplyDelete
  16. Salam Nieza...Subhanallah..Cantiknya....Bertuah Nieza berpeluang merasai pengalaman ni...

    ReplyDelete
  17. Assalamualaikum Nieza,
    Cantik, menarik dan tertarik, itulah gambaran yg dapat akak tulis. Indahnya alam ciptaan Tuhan....

    ReplyDelete
  18. memang cantik ...teruja sangat tengok gambar menarik.

    ReplyDelete
  19. cantiknya.... ambil lagi banyak2 gambar ye Nieza... bolehlah kita selalu cuci mata menikmati alam indah ciptaan Allah...

    ReplyDelete
  20. cantiknya view..bila lah akak di permudahkan utk ke sana ya..doakan akak ya nieza.:))))

    ReplyDelete
  21. cantiknya... geram la tengok gamba-gamba ka nieza ni..memang kreatif!

    ReplyDelete
  22. adoiii aiii adinda kuss bila lah kekanda musss nak terbang ke sana huhuu amat2 cantek ciptaanNYa..
    t.kasih ucapan dan doa buat abg kamu tuuu..dah 50 dah..dia kata dah tua.. kak ckp umur is angka saja...

    ReplyDelete
  23. assalam nieza..oh indahnya autumn kat Finland..seronok kan tengok daun maple secara live..
    musim luruh brp suhu kat finland ya?

    ReplyDelete
  24. Assalam nieza...cantiknya ..suka akk tgk, lagi pula nieza pandai edit pic lagi cantik ngan mcm pesen hehhe

    ReplyDelete
  25. assalam nieza..subhanallah..cantiknya.terima kasih nieza,,sudi kongsi kan kecantikan ciptaan illahi tu disini..dapat jugak akak menikmati kecantikannya..walaupun hanya melihat gambar..

    ReplyDelete
  26. Assalamu`alaikum. Waaaah seronoknya! Bertuah badan dapat rase semue tue. Teringinnye nak rasa g tempat orang. Agak-agak kalau saya g sudi x terima. Kita kenal semasa satu jemaah umrah Mei lalu. Ada komen dalam gambo umrah ari tu. Tengok x. Sori saya xada dan xtrust fb/blog takut smua info disalah guna. Camnapun saya layan gak yg sy kenal. Jumpa lg

    ReplyDelete
  27. Salam Nieza cantik giler ntah bila la dpt merasa 4 musim ni..layan gambo Nieza jer la..tq for sharing

    ReplyDelete
  28. kak nieza.. ana ni hari2 dok mengadap blog ka nieza.. baca dari first entry..hehe.. syok sungguh la...terasa diri ini berada di finland gitu!!hehehe

    ReplyDelete

sila...sila..jgn segan-segan yer..tq:)

Be Our Guest And Sign This Guestbook...TQVM

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

My Blog Anniversary Day

Daisypath Anniversary tickers

Our Wedding Anniversary Day

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers