26 Dec 2010

Tag Segmen Jom Berkenalan

 Assalammulaikum ... malam ni baru ada masa free sikit dan bolehlah layan tag ni...Actually dah lama dok peram tapi lum berkesempatan nk jwb...so...hari ni merajinkan diri jugalah. 
Ok tag segmen jom berkenalan ni drp Kak Lina dari blog journey of my Life dan kak Lin Rosly dari blog Citarasa Kak Lin .Terima kasih yer pada kakak berdua krn sudi berkenalan ngan saya ni.

 
ok jom kita tgk apa yg disoalnya...

Apakah status anda (Single,berpunya,berkahwin,bercerai)
Sudah  pun berstatus Puan ......iaitu sudah berkahwin.

Ceritakan tentang diri anda  (cth:asal..pekerjaan..belajar katna..bil anak.cita2..bla2.bla..)
Saya dilahirkan pada tanggal 14 April 1979 di Hospital Besar Kuala Lumpur...dibesarkan dan disekolahkan di Penang.....dan kg pun memang kat Penang juga. Sambung study pula dlm diploma of nursing kat Kolej Kejururawatan Melaka. Pekerjaan lak dah tentulah Jururawat kan bertugas dgn Kementerian Kesihatan Malaysia.
Tapi buat masa sekarang tgh bercuti tanpa gaji sebab mengikut suami bertugas disini...so sekrng keja juga... keja dgn kementerian dlm rumah jer kat Finland ni... jadi CEO,PA,Chef,Clenner kat mr.hubby la pula....byk tul jawatan sekrng ni....hihi.

Belum ada rezeki anak lagi still menanti dan terus menanti....insyaAllah doakan sama yer.
Cita-cita lak susah juga nk jwb soalan ni coz dah tak pasti dapat mengejar semua cita-cita ke tak....actually memang ler bercita-cita utk berjaya dlm bidang yg diceburi ni kalau boleh nk sambung study sampai ke peringkat yg tertinggi dan berjaya dlm kerjaya tapi masa membataskan segalanya.....ya la hidup ni tak semua cita-cita dan impian kita tercapai kan......kurang kat lain dan lbh pula kat lain ...itulah rezeki yg ditetapkan..apapun syukur alhamdulillah..:)

 Ceritakan tentang Blog anda(promosi la sikit)
Tak ada apa yg menarik nk dipromosikan pun ...coz blog ni diwujudkan atas dasar menghilangkan rasa bosan dan kesunyian dikala keseorangan....selain drp galakan drp teman-teman di fb yg syorkan buat blog ni coz memula dulu selalu tayang gambar msk kat fb jer pastu ramai pula kwn2 yg nk minta resepi so...bila buat blog ni senang ler diorang nk rujuk. Actually blog ni bermula dgn nk bercerita suka duka semasa dirantauan org...kira mcm 2 in 1 la kan....bukan sekadar ceter msk2 saja....tapi ada juga ceter selingan xtvt saya disini...diharap anda x bosan yer...:)

Apa pandangan anda tentang dunia blog?
Memang sungguh menarik .... mcm-mcm info ada...itupun kalau kita pandai nk manfaatkannya la kan....kalau tak dia akan jadi satu yg membosankan....yg baik kita contohi dan yg x baik kita tolak tepi. Bagi saya sekarang dah semakin seronok bila dapat  bertukar-tukar pendapat dan berkongsi resepi masak-masak bersama kenalan dia alam maya. Dapat jugalah saya merajinkan diri memasak dan mencuba aneka resepi utk santapan dirantauan ni...yg mana memang susah sgt nk mkn kat luar coz byk kedai x halal.

Nasihat anda kepada rakan2 yang baru nak wat blog..
kalau nk berblog ni biar dgn ikhlas hati...dan jgn pula ada rasa irihati....semua org diberikan Allah kelebihan dan kekurangan yang tersendiri. walaupun blog kita sendiri tapi setiap budi bicara kena juga jaga agar tidak menyinggung perasaan mana-mana pihak dan sensitiviti masyarakat, agama dan budaya kita.....apa yg penting kita boleh enjoy berblogging tanpa rasa stress.....itu jer lah kot nasihat dr saya yg masih setahun jagung dlm dunia blogger ni. Terpulang ler nk dgr nasihat tu ke tdk kan....aiman x kesah!!...:D


 Nyatakan keunikan yang terdapat pada blog anda..
hmm...apa yg unik yer....susah nk jwb ni sebab x tahu pula kat mana yg uniknya.....hanya pengunjung jer kot yg dapat menilainya.....ada ker pengunjung yg sudi nk jawab ni??....hihi

 Sampai bilakah anda akan menulis blog dan impian anda dalam dunia blog?
Selagi diberikan peluang dan kesempatan...Insyaallah, akan diteruskan utk berblog....kita hanya mampu merancang tapi tuhan yg menentukannya.
Semoga dgn kehadiran blog ni  boleh menjadi ikutan serta rujukan yg dimanfaatkan sepenuhnya bagi sesiapa saja dimasa hadapan. yang baik dijadikan tauladan dan yg buruk dijadikan sempadan. itu jerlah impian yg saya harapkan...bukan glamor yg dicari tapi kepuasan yg lahir dr hati sanubari.


oklah dah panjang lebar dah ulasan saya ni.....nanti bosan lak nk membaca kan....rasanya dah terjawab la kot yer semua persoalan diatas....harap k.Lina dan kak Lin berpuas ati lah yer dgn jawapan saya ni...semoga perkenalan kita ni dapat merapatkan lagi ukhwah sesama kita.

 Akhir sekali, kena tag org yg anda nak kenal sgt :
Actually kalau boleh nk kenal ngan semua org tapi  ramai sgt pulak ... so...marilah kita sama-sama kenal dgn mereka-mereka yg terpilih ni dulu....jgn marah yer kalau saya tag ni...harap sudi ler terima tag kenalan ni...:D

4. Mr.Mama
5K.Lina Pg

ok tata tati titu....:D

4 comments:

  1. K.Lina: best ker?....rasanya biasa jer kot....agaknya menjwb dgn penuh keikhlasan ati tu yg best kot....chewahh!....kihkihkih

    ReplyDelete
  2. Owh..sayakah itu yg telah di tag:)..tq

    ReplyDelete
  3. ya zila....tepat sekali ..andalah org itu...hehehe jwb jgn tak jwb yer..hehe

    ReplyDelete

sila...sila..jgn segan-segan yer..tq:)

Be Our Guest And Sign This Guestbook...TQVM

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

My Blog Anniversary Day

Daisypath Anniversary tickers

Our Wedding Anniversary Day

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers