8 Dec 2010

Makan-makan @ my house on 6th Dec 2010

Makan-makan yg bersempena cuti public holiday hari kemerdekaan negara Finland yg ke 93thn...so..cuti-cuti mcm ni lah digunakan untuk berkumpul bersama-sama kwn-kwn....kalau hari-hari biasa tak jumpa pun..time-time  winter ni buat mkn-mkn jer lah.

Keesokan harinya  pula semua umat islam akan menyambut thn baru maal hijrah.....dalam masa yg sama kawan-kawan husband pula ada buat class utk forex diorang so... wife-wife  pulak bawa mkn dan borak-borak kosong jer lah. kanak-kanak apa lagi seronok la diorang dapat berkumpul ramai-ramai mcm ni. Terasa meriah jugalah suasana umah saya yg biasanya sunyi dan sepi jer.

dah siap mkn ...masing dah kenyang melepak la sambik borak-borak....masa ni pula kat luar memang heavy snowing..non stop dr semlm


ceter pasal juadah ni pula saya hanya masak mee bandung, nasi putih, ayam msk merah, acar timun dan kek lapis asam manis...mkn yg lain tu kawan-kawan kat sini yg bawakan...memang sedap-sedap belaka.

gambar sebelah kiri sekali tu...4 org kwn  yg sedang potong  kek bersempena dgn happy wedding anniversary diorang bln ni...so action skitla dpn camera....actually kena paksa rela ngan tuan umah potong kek...hehe kenangan kan..:D

gambar yg lain tu we all posing kat bwh umah sebelum masing2 blk ke rumah...disebabkan snow yg tebal keta dah penuh dgn snow...geng husband pula dgn brush yg digunakan utk  bersihkan keta.Alat tu memang penting sgt bila time winter ni.

ni part last sekali kes tolak keta la pulak...keta ni yg memula sekali keluar dah tersangkut dlm snow yg tebal tu....nak kena scoop dulu baru boleh lepas.
nasib baikla masa ni ramai lagi boleh tolong tolak kan keta tu.
 mcm ni lah keadaan masa winter kat sini...jln raya pun dah semakin licin dan susah utk nak memandu kena berhati-hati selalu.

2 comments:

  1. Salam Nieza,
    Teruk sampai macam tu sekali ek bila snow tebal. Stranded sampai kena tolak... mujur hero2 ramai tu boleh tolong :)

    ReplyDelete
  2. salam ijan, ya la sekarang ni snow semakin tebal semua jln penuh snow...teruk la thn ni kalau compare dgn last year....itulah kena tolong menolongla kalau dah jadi mcm ni kan.

    ReplyDelete

sila...sila..jgn segan-segan yer..tq:)

Be Our Guest And Sign This Guestbook...TQVM

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

My Blog Anniversary Day

Daisypath Anniversary tickers

Our Wedding Anniversary Day

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers