10 Oct 2010

Nasi Lemak Sambal udang


huhuu.....emmm...ni la rupanya nasi lemak bungkus dr Helsinki..hehe  saja gatal tgn nak buat yg bungkus....susah nak cari ni coz tak ada jual kat mana2 kedai pun...homemade...baru jer 2 weeks blk ke sini dah rindu nak mkn nasi lemak yg kat Msia tu....teringat nak mkn yg dlm bungkus juga ...kalau kat Msia senang celik mata jer boleh pi beli jer nasi lemak ni tapi kat sini berangan jer lah kot2 ada org jual tapi rasanya tak adalah jawabnya...nak tak nak kenalah buat sendirikan.

so...mulalah projek membuat nasi lemak yg dibungkus dlm kertas ni...1st time juga bungkus tu...rupa2nya susah juga nak bungkus nasi lemak ni ingat senang jer....emm dah cuba baru tau yer....kebetulan hari ni nak keluar jln2 ngan hubby so...bawa bekal nasi lemak jer lah ...senang ceta tak payah susah nak fikir nak mkn kat mana lagi coz mkn kat sini no choice selalu sgt nak mkn fish burger pun tak selera juga...nak juga mkn Malaysia.


ni lah rupanya nasi lemak yg telah dibuka bungkusannya dah ready utk di mkn....haha pas ni blk Msia bolehlah kot nak meniaga nasi lemak..hehe ok resepi nasi ni mcm biasa juga ada di n3 nasi lemak yg lepas cuma sambal saja kali ni buat sambal udang yg bersaiz kecil pastu tukar kacang tu dgn kacang gajus dan timun...itu jer.

No comments:

Post a Comment

sila...sila..jgn segan-segan yer..tq:)

Be Our Guest And Sign This Guestbook...TQVM

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

My Blog Anniversary Day

Daisypath Anniversary tickers

Our Wedding Anniversary Day

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers