27 Jun 2010

Jalan-Jalan ke Suomenlinna

Hari ni cuaca begitu baik sekali cerah dgn cahaya matahari yg terang...syukur alhamdulillah terasa juga panas...rasa mcm suasana kat Malaysia pula...dah lama tunggu nak panas mcm ni. So... hari ni me with my hubby ambikla kesempatan ni pi jalan-jalan ke Pulau Suomenlinna...dlm 10 minit by boat dr Helsinki Town.

 Pulau ni banyak tinggalan sejarah semasa zaman perang dulu-dulu...kira kubu perang negara Finland ni la...kira sekarang ni jadi tapak warisan dunia la....actually nk ke tempat ni tak la excited sgt tapi my hubbyla bersungguh2 nak tgk tempat ni...minat betul dia dgn sejarah2 dan bangunan2 lama ni...so ikut jer la.



we travel by boat....ni dah ada dlm boat dah..

nice view...
ni la rupanya  kubu perang zaman dulu-dulu di Finland ni..


















meriam lama..

dah penat jln...rest jap...






ada meriam lagi atas bukit tu..

boat pun dah sampai nak balik ke town dah...

on the top...nak tgk view punya pasal....berjemur mcm org putih pulak.....dah la hitam...hehe
terjumpa ngan org patung ni kat town...kalau kita masukkan duit dlm bakul kat bwh dia tu dia bergerakla...

No comments:

Post a Comment

sila...sila..jgn segan-segan yer..tq:)

Be Our Guest And Sign This Guestbook...TQVM

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

My Blog Anniversary Day

Daisypath Anniversary tickers

Our Wedding Anniversary Day

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers