22 Jun 2010

cerita last weekend...

Sejak 1weeks yang lepas bz betul...macam-macam nak buat..ada kawan disini bersalin...bersalin anak ke-2 dapat baby boy....tahniah eira!...kita tumpang gembira saja....rezeki kita belum sampai lagi harap2 ada jugala satu hari nanti.....amin....so..niza tolongla jagakan anak eira yg sulung yg berusia 4thn sementara eira di hospital....dan lepas jer boleh keluar tu eira pun dok ler berpantang dirumah niza sekejap...tak lama pun dlm 5 hari jer....alhamdulillah semua dah selamat niza sekadar membantu mana yg dapat bantu saja...nak harapkan family sendiri nak tolong jauh pula kan...so sbg kwn kita sekadar bantu membantu....inilah cabaran dan dugaan bila kita dok merantau jauh dr family. dah 1week berlalu eira pun dah kuat dan dapat balik kerumahnya semalam...harap2 baby dan eira oklah nanti. Bila dah diorang blk tu terasa pulak sunyi sepi kat umah ni kalau tak...ada juga kwn2 utk bersembang tapi apa nak buat ....keadaan balik semula seperti biasa.


selama eira disini, ada juga kawan2 di sini datang melawat eira....yani dan family, faizah, mimi, yatt, TYT Amb Cheah dan mdm Poh Choo. ada yang dah terlupa nak snap photo masa diorang datang...tuan rumah bz siap minuman dan makanan saja sampai terlupa nak snap photo. Apapun terasa seronok juga bila sekali sekala dapat berkumpul beramai-ramai dan terima kasih juga pada kwn2 yg sudi datang kerumah  niza....walaupun belum pun abis kemas sepenuhnya sejak pindah hari tu.
Eira with new born baby

yani dan familynya datang melawat eira....yani ni cikgu tapi sekrng CTG ikut husbandnya sambung study phd kat sini



anak yani & anak eira

ni pulak faizah dan mimi...2 org ni student phd kat sini


mimi dan faizah

2 comments:

  1. ira x perasan pun entry ni...terima kasih lg sekali niza di atas bantuan yg niza beri...ira doakan semoga niza pun akan dpt menimang cahayamata nnt....dan rezeki semakin murah....aminnnn.....

    ReplyDelete
  2. sama2 ira...tima kasih juga diatas doa tu....amin..:))

    ReplyDelete

sila...sila..jgn segan-segan yer..tq:)

Be Our Guest And Sign This Guestbook...TQVM

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

My Blog Anniversary Day

Daisypath Anniversary tickers

Our Wedding Anniversary Day

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers