20 May 2010

Summer is coming!!...


Masa yang ditunggu-tunggu  dah tiba dah ...hampir 8 bln dah we all disini baru la terasa panas sikit...lega rasanya bila dapat keluar umah tanpa perlu pakaian tebal2 dan jacket lagi....temp around 20-25 degree celsius...syukur alhamdulillah. So...petang semalam keluar la sekejap coz hubby ajak ke rumah owner baru yg akan we all pindah tu coz this friday we all akan angkut brg dan pindah ke sana...kunci umah pun dah dapat....tinggal nak masuk sajala.

On d way blk tu my hubby pun round2 la tgk org-org sini melepak time summer ni...time2 mcm ni la diorang nak berjemur...memang ramai sungguh....mana tempat yg panas semua ada orang...tak kirala kat taman bunga ke, tepi laut ke semua ada. Time summer ni pulak masa siangnya panjang so banyak aktiviti yang boleh dibuat....memang ceria dan best dgn weather ni.ok kita tgk photo-photonya...

tgk tu sampai tgh laut diorang melepak
gambar burung ni ambik dr dalam keta jer...

ni la bunga-bunga yang menceriakan summer season ni....taman bunga ni tak jauh pun dari ofis tempat hubby keja...jalan kaki pun boleh....
tgk jauh rasa mcm tak puas...kena pi dekat-dekat....hehe

ni pulak bunga tulip putih.....memang cantik...orang sini ckp bunga ni tanamnya sekali jer....pastu dia akan tumbuh balik walaupun time winter snow tebal pun dia tak mati...agaknya bunga ni memang sesuai dgn weather kat sini la tu.

rasa macam nak petik bawa balik umah jer....hehe
ni pulak macam-macam jenis bunga dan colour ada...
ni ler tempat berjemur dan melepak....setiap hari ramai orang ...diorang melepak sampai ler hari gelap time ni dah kul 8.30malam tapi still cerah lagi
ada juga orang naik belon panas ni....macam-macam aktiviti org sini ada time summer ni
dah penat berjalan...rest jap...tadi tgk bunga punya pasal tak pulak rasa penat...
nampak gayanya my hubby pun dah letih...jam pun dah  kul 8.30mlm...kesian penat balik keja kena ikut jadi cameraman pulak....so...we all pun balik ler ke rumah...tapi on d way balik tu singgah pulak tgk view tepi laut....tempat ni dekat jer ngan umah...

singgah jap mkn ice cream...
sea view lagi.....apa nak buat Finland ni pusing saja nampak laut...tapi memang best rasa tenang jer bila tgk view ni.....so...kita bersambungla pada ceta dilain masa..InsyaAllah.

No comments:

Post a Comment

sila...sila..jgn segan-segan yer..tq:)

Be Our Guest And Sign This Guestbook...TQVM

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

My Blog Anniversary Day

Daisypath Anniversary tickers

Our Wedding Anniversary Day

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers