21 May 2010

Pindah rumah

Hari ni we all akan berpindah ke rumah lain.....hampir 8 bulan we all stay kat umah ni....finally dapat juga rumah yang dicari....actually pada mulanya malas juga nak pindah randah ni coz brg2 dibawa dulu dari dhaka pun banyak....tapi diatas sebab2 tertentu yang tak dapat dielakkan terpaksalah  juga cari umah lain...so..syukurla juga dapat berpindah pada summer time ni...rasanya masa yang sesuai dgn weather yang panas ni mudahlah urusan utk mengangkut brg nanti.

banyak benda nak kena packing....mujurlah byk kotak belum dibuka yang dibawa dr Dhaka dulu... we all cuma perlu  packing dan tapekan jer mana kotak yg telah dibuka....so senangla juga...tapi yang penting we all angkut brg yang big saiz dulu masuk lori...mcm perabot dan kotak2...yang brg kecik-kecik tu kemudian bawa ngan keta pun tak apa. ok lori kontena pun dah sampai ...jom tgk muat ke tak muat...
ni ler lori yang mengangkut brg2 tu...ni dah sampai umah baru dah....yang dr umah lama tak sempat nak snap...bz dok packing jer...

masa untuk keluarkan brg2 dr lori..

tu dia barang2 yg dibawa dari Dhaka dulu...pas ni harap-harap pindah balik Msia terusla...rasa letih juga nak
pindah randah ni..

my hubby pun sama-sama angkat brg....sib baik tingkap umah ni boleh dibuka....senangla juga boleh pas terus brg dr lori jer kalau tak penat juga nak bawa naik tangga...tapi tingkat 1 jer.

before....getting ready masukkan barang...tgk org sini buat keja ada sistem jugala....diorang siap letak kertas putih ni untuk elak drp lantai ni drp bercalar...

ok dah selesai sudah operasi menggangkut  brg ni...ni ler antara 2 org pekerjanya....semua 4 orang..cepat juga diorang ni buat keja dalam masa 1 jam dah siap punggah brg2 ni dr lori...memang puas hati jugala tgk cara diorang buat keja ni....ok pas ni bz nak buka kotak dan kemas umah pula.


No comments:

Post a Comment

sila...sila..jgn segan-segan yer..tq:)

Be Our Guest And Sign This Guestbook...TQVM

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

My Blog Anniversary Day

Daisypath Anniversary tickers

Our Wedding Anniversary Day

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers