16 Aug 2012

Salam Perantauan di Media

Assalammualaikum semua
Cerita salam perantauan ni dah lama saya nak sharekan tapi asyik tertangguh saja. So...hari ni baru berkesempatan nak cerita. Cerita ringkas sajalah sekadar untuk  simpanan kenangan disini saja.

Gambar bersama rakan-rakan Malaysia yang sama-sama merantau dibumi Finland ni telah dihantar oleh seorang rakan disini ke pihak Kosmo dan utusan Malaysia. Rasanya 3 mingu lepas lagi kot dah keluar surat khabar ni. Agak kurang jelas sikit gambar ni tapi tak kisahlah nak simpan juga disini...:D

Gambar di bawah ni pula cerita cabaran kami berpuasa selama hampir 20jam di sini. Hanya ada masa 4 jam saja untuk kami makan. Dalam masa 4 jam itulah masa untuk berbuka puasa, solat terawih dan bersahur. Memang masa agak terhad. Pada awal ramadhan hari tu waktu berbuka pada jam 10.20malam dan waktu subuh pula pada jam 2.36pagi. Ya,  memang agak mencabar berpuasa di musim panas sebab waktu siang yang panjang buat kami dan semua umat Islam disini tapi alhamdulillah semuanya dapat lalui dengan baik. Cabaran berpuasa panjang bukanlah menjadi halangan untuk kita berpuasa sekiranya kita percaya disebalik ujian itu ada rahmat Allah juga.


No comments:

Post a Comment

sila...sila..jgn segan-segan yer..tq:)

Be Our Guest And Sign This Guestbook...TQVM

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

My Blog Anniversary Day

Daisypath Anniversary tickers

Our Wedding Anniversary Day

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers