7 May 2010

Ronda-ronda dgn mountain bike

Cerita pasal mountain bike ni dah lama dah nak naik masa my hubby dok posting di Dhaka dulu tapi tak berkesempatan...lepas jer beli terus simpan masuk stor...lagipun masa dok Dhaka dulu senang mana nak pergi ada driver datang ambik...dan terfikir juga masa tu kalau naik bicycle masa tu mcm tak brapa nak selamat....yer la tempat sana berbeza sgtla bila compare dgn kat Msia dan dekat Finland ni.

So....semalam my hubby pun buatla operasi pemasangan 2nd mountain bike tu...yang 1st  tu dah pasang masa kat dhaka dulu. Masa we all beli dulu lum terpasang lagi....cuma ada body saja...tyre dan lain2 tu lum ready lagi...coz we all beli direct from kilang. Ada Kilang Malaysia kat sana dan dibuat eksport ke Europe.....memang rasa berbaloi beli coz murah kalau compare harga kat europe ni. Nasib baik la my hubby ni pandai pasang kalau tak nak kena upah org pulak......kat sini semuanya mahal...hari tu we all ke kedai tyre utk gantikan tyre dlm yg pancit tu....tuan kedai tu ckp harga tiub tu euro 9 dan harga upah pun euro 9..so my hubby ckp kalau dpn belakang dah brapa dah....nak jimat punya pasal...we all beli saja tiub yg dalam tu dan blk umah my hubby pun pasangla sendiri....alhamdulillah selamat dan selesai pun.
ni ler my own mountain bike....cantik tak?....

yg blue colour ni my hubby punya...

ni pusing2 area dekat umah jer ada taman kat sini....time keluar ni dah kul 8.00pm waktu sini....tapi still nampak cerah lagi coz time sekrng ni masa siang yang panjang kul 10mlm baru nak senja gitu.....tapi best juga tgk view time ni...
me with my hubby....ni stop jap my hubby asyik adjust mountain bike dia jer.....siap bawa spanar lagi...
posing dulu...sib baik ada yg sudi tolong ambil photo ni sambil borak-borak....org2 Finland ni memang suka activity riadah ni ...time2 mcm ni memang ramai yg naik bicycle dan berjogging walaupun temp sekrng dlm
5-10degree Celsius.
lepak jap... before blk umah masa ni dah kul 9.30pm

Cantik kan view ni.....time ni kul 9.30pm....nampak cerah lagi....ni ler 1st time our experience tgk suasana mcm ni ....subhanallah memang cantik ciptaan Allah.
ni masa dah kul 10pm....photo ni shoot dr dalam keta jer masa  keluar 2-3 hari lepas


No comments:

Post a Comment

sila...sila..jgn segan-segan yer..tq:)

Be Our Guest And Sign This Guestbook...TQVM

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

My Blog Anniversary Day

Daisypath Anniversary tickers

Our Wedding Anniversary Day

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers