9 May 2010

During the weekend

Hari ni keluar kayuh bicycle pusing2 kat kawasan umah dan temankan hubby ke gym....sempena hari Ibu hari ni banyakla kedai yg tutup....org Finland ni memang meraikan sungguh hari ibu...so...memang bertuahla ibu-ibu disini kan. Cuaca pun mendung dan hujan gerimis gitew...so..tak dapatla nak ke tempat lain

ni ler tempat parking bicycle dibawah umah....siap gantung lagi...dan ada yg tak berkunci pun...coz org kat sini jujur dan percayakan org dan jarang ada kecurian. walaupun mcm tu tapi we all kunci juga...kenala berhati-hati.
ni pulak tempat parking bicycle dibawah gym....banyak juga bicycle hari ni...so..tak jadi masalah nak kemana-mana pun coz dimana-mana saja ada tempat utk letak bicycle ni.
inilah gym yang we all selalu datang  utk exercise...dah start dari bln January 2010 lagi tapi itula datangnya on off jer....hubby plak kalau bz seminggu sekali pun susah tunggu weekend jer....niza plak sekrng masih lagi rehat atas nasihat doc 2bln kena stop gym until hujung bln ni....so..next month kalau dah ok bolehla join blk....lutut ni sakit coz  hari tu  main badminton punya pasal so...terpaksala berehat dulu utk aktiviti lasak ni....dan berat pun berkilo2 la naiknya...hehe ...lepas ni kena usaha cara lain pulala.

ok time utk jalan-jalan cari mkn...hari ni malas nak masak nak mkn luar pulakla...bkn apa kekadang dah jemu mkn masakkan sendiri kan....so weekend sajala nak jalan-jalan sambil2 tgk tempat-tempat yg lum singgah lagi..

so we all singgah makan di sini.....lepas mkn nak jalan-jalan ambil angin kat tepi laut pula...

view laut lagi....emm..apa nak buat kat Finland ni pusing mana tempat pun mesti nampak laut...memang di kelilingi dgn laut saja...dan itulah specialnya negara Finland ni....for me...i like it!....nice view....begitu  menenangkan...oklah layan saja photo-photonya.

singgah minum coffee dulu...

ni pulak buaian kayu....cantik dan kreatif...


No comments:

Post a Comment

sila...sila..jgn segan-segan yer..tq:)

Be Our Guest And Sign This Guestbook...TQVM

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

My Blog Anniversary Day

Daisypath Anniversary tickers

Our Wedding Anniversary Day

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers