Home

1 May 2010

Kek Lemon

Bahan-bahan ( 1 loyang sederhana/loaf tin )
185gm butter-pada suhu bilik
3/4 cawan gula
1 sudu besar parutan kulit lemon
3 biji telur-pukul sket
1 1/2 cawan tepung naik sendiri
1/2 cawan gula
1/4 cawan jus lemon

Cara-cara
1. pukul butter, gula n kulit lemon hingga lembut n rata.
2. masukkan telur sket2 diselang seli ngan 1 sudu besar tepung. kemudian masukkan semua tepung sekali n kacau rata.
3. masukkan kedalam loyang/tin bergris n bakar selama 50-60min.
4. campurkan gula n jus lemon (x perlu larutkan gula) dan siram atas kek masa masih panas dan akan membentuk lapisan gula kat atas kek dan  menjadikan kek tu moist dr jus tu.

No comments:

Post a Comment

sila...sila..jgn segan-segan yer..tq:)