Home

12 Apr 2010

waffle


Bahan-bahan:
2 cawan tepung gandum
4 camt serbuk penaik
3/4 camt garam
1 3/4 cawan susu segar
2 biji telur
1 camb marjerin, dicairkan
minyak untuk melengser

Cara membuatnya:

1. Ayak tepung, serbuk penaik dan garam ke dalam mangkuk.
2. Bancuh susu, marjerin cair dan kuning telur.
3. Dalam mangkuk bersih, putar putih telur hingga kental.
4. Gaulkan campuran susu ke dalam tepung, gaul rata.
5. Kaupbalikkan putih telur hingga rata.
6. Panaskan kuali/acuan waffle hingga betul-betul panas. Lengser dengan minyak.
7. Isikan 1 camb dalam setiap compartment kuali/acuan kemudian tutup dan terbalikkan biar masak sebelah bahagian lagi.

Selamat Mencuba!

No comments:

Post a Comment

sila...sila..jgn segan-segan yer..tq:)